Ja han finalitzat els treballs i des d’aquest cap de setmana entra en servei aquest nou espai del municipi

 

Sempre és una bona notícia quan un municipi suma un nou espai per a l’ús públic. Molt més encara ho és si aquest espai està en sintonia amb el que és aquest municipi i amb el que aspira a ser. Seguint aquest raonament no tinc cap dubte de que podem afirmar que la posada en servei des d’aquest dissabte del parc de la Costeta és una notícia magnífica.

Aquest parc, del que des de demà mateix podrem gaudir, és un espai que encaixa perfectament a Begues. Per una banda perquè estableix amb naturalitat una connexió entre el nostre entorn urbà i les zones forestals, però més enllà, pel que ha de suposar en qüestions que són tan importants per als beguetans i beguetanes com l’adquisició de coneixements, el lleure a l’aire lliure, l’activitat física i un llarg etcètera.

M’agradaria destacar el paper que ha jugat en la seva creació el Consell d’Infants del nostre poble ja que, en bona mesura gràcies a les seves aportacions, avui en dia tenim aquest parc, ple d’arbres i vegetació, amb uns grans tobogans i amb jocs de cordes que de ben segur entusiasmaran als més menuts. Aquest és en tot cas un espai dissenyat per a qualsevol edat, per a qualsevol persona. És, com el nostre poble, un parc amb un esperit plural.

De la mateixa manera la seva creació ha estat també fruit del treball rigorós realitzat des de l’Ajuntament. No és gens fàcil poder crear un parc d’aquestes característiques en un moment que continua sent difícil per a les grans inversions. En tot cas, hem treballat per tal de comptar amb la complicitat d’altres administracions, com l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en aquest cas. L’AMB ens ha atorgat 926.000 € d’ 1.291.000 € de despesa pressupostada. Uns diners, que només es podien emprar en una actuació d’aquestes característiques, i que hem pogut aprofitar per a fer créixer el lleure al municipi.

Com sempre que he tingut l’orgull d’anunciar la posada en marxa d’un servei o equipament, només em queda convidar-vos a fer-ne ús. Al cap i a la fi un espai públic no té sentit sense les persones que el visiten i li donen vida. Des de demà mateix és vostre, és de tots i de totes.