S’estigui o no a favor, les dades que ens deixen les passades eleccions del 27S són incontestables

 

Aquest passat diumenge les persones que vivim a Begues, de la mateixa manera que el conjunt de les que viuen a Catalunya, vam votar la composició del parlament català. No cal dir que, més enllà dels matisos que els uns o els altres vulguin proposar, no va ser una jornada electoral com d’altres. La massiva participació i el discurs tant dels sobiranistes com dels unionistes deixaven clar que a les urnes quedaria reflectit el sentiment i l’opinió de les persones que vivim en aquest país pel que fa al nostre futur comú.

Deixant de banda lectures més àmplies em toca, com a alcaldessa de Begues, reflexionar sobre els resultats locals i aquests són inapel·lables: Junts pel Sí i la CUP sumen a la nostra vila un 57,25% dels vots i ho fan, a més, en uns comicis amb una participació històrica del 84,19%. Això vol dir que, sens dubte, el nostre poble està, en una clara majoria, a favor de la independència de Catalunya.

Probablement aquestes dades no suposin una sorpresa per a la major part de les persones que vivim aquí. Només cal mirar als resultats de les eleccions municipals per adonar-se de que existeix aquesta sensibilitat. Però me n’alegro de que, finalment, disposem d’unes xifres que ens permeten tancar el debat que de vegades es propicia sobre la defensa que fem de determinats símbols, sobre la pertinença de Begues a l’Associació de Municipis per la Independència o sobre l’aprovació en ple de determinades resolucions lligades amb la voluntat del poble català de constituir-se com a estat.

Els interessos i els anhels de la nostra població són la primera preocupació que tenim com a administració. Així hauria de ser, i estic convençuda que així és, a la immensa majoria d’ajuntaments. És per aquest motiu que, més enllà de la satisfacció pròpia que ens pugui suposar el que va succeir el 27S, és també un motiu d’orgull constatar numèricament que les decisions preses pel nostre consistori en suport de la independència corresponen al que reclamen els veïns i veïnes.

Siguem conscients tant els representants municipals com el conjunt de la població d’aquest fet: agradi a uns i emprenyi a uns altres, Begues és un municipi independentista. I aquesta és una preferència que expressada pacíficament i a través de les vies democràtiques ha de ser sempre tinguda en consideració i respectada.