Aquest mes, tradicionalment de vacances, és una oportunitat de gaudir del nostre poble des d’una perspectiva diferent

 

Com ja és habitual, l’arribada de l’agost significa un canvi en el ritme dels municipis. Són molts els veïns i veïnes que aquests dies comencen les seves vacances i que aprofiten per a marxar. En primer lloc m’agradaria desitjar a totes aquestes persones que descansin i que gaudeixin al màxim dels dies que tenen per endavant. De ben segur que us heu guanyat aquest descans. Aquí us esperem.

En tot cas, als que passareu aquestes setmanes al nostre poble, sabeu que teniu l’oportunitat per a gaudir del nostre poble d’una manera diferent. Passar l’estiu a Begues no és com passar l’estiu a alguna de les ciutats que ens envolten. El nostre poble, que per a moltes persones va ser al llarg dels anys una població d’estiueig, ofereix moltes de les característiques necessàries per a gaudir d’aquesta època de l’any.

El primer dels avantatges amb els quals comptem és el nostre emplaçament. Les presses del dia a dia poden fer que ens oblidem de mirar sovint al nostre entorn, al nostre paisatge. Si ens prenem només un moment per fer-ho, recordarem que ens trobem al mig de la natura i que el temps, quan la calor no és excessiva, ens convida a viure de portes enfora. A aquest al·licient m’agradaria sumar també el patrimoni que trobem a les nostres places, carrers i espais públics en general.

Begues és, i cada cop més, un poble fet a la mida de les persones i ideal per a gaudir-lo a peu de carrer. El poble ens convida a passejar, amb el disseny de molts dels nostres carrers, i a trobar-nos amb els nostres veïns i veïnes.

Vist des d’aquesta perspectiva, de ben segur que coincidireu amb mi que posats a no fer vacances durant tot aquest mes, estem en un lloc immillorable per a gaudir de l’agost.