El mes tradicionalment dedicat a les vacances, aquest 2021 tornarà a ser excepcional per la presència de la pandèmia

 

No tinc cap dubte que les vacances de les quals gaudim són cada any merescudíssimes, però aquest 2021 encara ho són més. A les responsabilitats que assumim de manera habitual, hem de sumar que ens apropem a l’any i mig vivint en pandèmia. L’arribada del coronavirus ha fet les nostres vides més complexes i el nostre dia a dia s’ha carregat amb noves preocupacions. Ens mereixem un descans.

No serà aquest encara l’estiu en què ens podrem oblidar totalment de qüestions com les mesures de prevenció, les restriccions, els certificats de vacunació i totes aquelles qüestions relacionades amb la COVID-19. El primer missatge que us vull enviar és que, tot i el cansament pandèmic que arrosseguem, hem de mantenir-nos encara en alerta. La cinquena onada, que ja mostra la seva davallada, ha demostrat que important és que no ens relaxem excessivament tot i els avenços fets en el procés de vacunació. La variant delta ha canviat novament les normes d’un joc que, cada cert temps, sembla que ens obligui a aplicar un nou reglament.

Però això no significa que no hem avançat. En aquest últim any s’han creat, testat i començat a aplicar unes vacunes que han salvat ja només a Catalunya milers de vides. Hem recuperat activitats presencials. Ens hem retrobat amb amics i familiars. La nostra vida, sense ser la que voldríem tenir, és substancialment millor que en els primers mesos de pandèmia i no farà més que millorar.

Amb aquesta idea esperançadora vull desitjar-vos a les nombroses persones de Begues que esteu gaudint de vacances que aquests dies siguin sanadors i plens de tranquil·litat. Siguin quines siguin les vostres circumstàncies no tinc cap dubte que aquestes són unes merescudes vacances.

Fem-les tan agradables com sigui possible dins dels marges de la prudència.