Fem un repàs a algunes de les principals actuacions municipals que vindran amb l’any que comencem

 

vEl final d’una legislatura és sempre un moment intens a nivell municipal. Els equips de govern, si més no les persones que ocupem actualment les principals responsabilitats a l’Ajuntament de Begues, treballen amb projectes que no passen dels quatre anys. Sabem que després tocarà retre comptes i que serà la ciutadania qui decidirà la nostra continuïtat. Per aquest motiu, un nombre important de les actuacions de major envergadura es concentren en els darrers mesos.

Així s’explica que haguem començat el 2019 assolint alguns dels principals objectius que ens havíem marcat per a la legislatura o donant-los un impuls definitiu. Ens trobem així, per exemple, en la recta final dels treballs per a la creació del Parc de La Costeta, un espai que ens ajuda a cosir la trama urbana amb una zona dedicada al lleure, a la natura i al coneixement. A més, també es troba ben avançada la creació dels nous vestidors del camp de futbol municipal amb els quals continuarem millorant els nostres equipament esportius. M’agradaria recordar que aquests equipament i la promoció dels estils de vida saludables han estat prioritats en els darrers anys amb mesures com la recuperació de la gestió directa de la piscina coberta, la creació d’una pista de pàdel o l’establiment d’un circuit esportiu a l’aire lliure a l’entorn del Camí Ral, per posar alguns exemples.

En aquest 2019 començarà a ser una realitat un dels projectes municipals dels quals em sento personalment més orgullosa: el Centre de Prestació de Serveis per a la gent gran. Enguany es construirà un equipament en el que trobarem un centre de dia i dues unitats de convivència amb la voluntat de portar a un nou nivell la qualitat de vida de la que gaudeix la nostra gent gran un cop comencen a perdre la seva autonomia. Es tracta d’una actuació dissenyada fins el seu últim detall des de l’estima i el respecte per aquelles persones que arriben a una edat avançada entre nosaltres i a les quals volem continuar tenint a Begues en les condicions més semblants possibles a les que poden gaudir a les seves pròpies llars.

Coincidint amb aquest inici d’any hem posat també en marxa, tal i com us explicava la setmana passada, una campanya com «Fem-ho bé… amb bé de Begues». Es tracta possiblement d’una de les iniciatives més ambicioses al nostre municipi en matèria de qüestions tan importants per a Begues com són el medi ambient, el civisme i la via pública. En ella s’apleguen tant propostes de conscienciació de la ciutadania com mesures concretes per a incloure millores en la neteja dels espais públics o en la recollida d’escombraries.

Tot i que són nombroses les actuacions previstes en molts àmbits de les polítiques municipals, com ara la posada en funcionament d’una nova Oficina d’Atenció a la Ciutadania, i per no allargar-me més, m’agradaria només ressaltar un aspecte més del treball municipal per als propers mesos. Concretament voldria també destacar les actuacions relacionades amb la mobilitat que inclouran la creació d’un nou carril bici a Begues Parc que ens ajudi a establir una xarxa que recorri Begues de punta a punta o les noves fases de millora de l’accessibilitat a les rotondes del carrer Agricultura i de Cal Vidu. Estic convençuda que aquests treballs ens ajudaran a continuar en el nostre empeny de fer de Begues un municipi a la mida de els persones.

Comencem d’aquesta manera un any des de l’Ajuntament de Begues totalment convençuts que marcarà un novament un nou pas endavant per a incrementar els nivells de qualitat de vida dels que gaudim. No tenim cap dubte de que així serà.