La cultura i la tradició popular tornaran enguany a tenir una especial presència en la celebració de la Festa Major d’Hivern.

 

Aquest dissabte 17 de gener posem en marxa la nostra Festa Major d’Hivern, una celebració amb un caràcter molt més proper a la tradició i a la cultura popular que d’altres de les festes que tenen lloc al municipi. Les sardanes, les bitlles catalanes, la cuca fera, la benedicció del pa o la cercavila popular són alguns dels actes que formen part de l’eix central del programa. No és casual ja que aquesta també és una de les celebracions més arrelades al nostre calendari i ens permet complementar la Festa Major d’Estiu amb una perspectiva més tradicional. Personalment aquestes són unes dates de les quals gaudeixo perquè ens porten al poble que érem dècades enrere i ens recorden qui vam ser i el camí que hem recorregut.

Sota aquesta mateixa manera de viure la Festa Major d’Hivern m’agradaria convidar-vos a participar-hi. En primer lloc perquè és una celebració del fet de pertànyer a la nostra població. Però també perquè reforça la nostra cultura popular, ens permet conèixer-la millor i ens anima a fer-la perdurar al llarg dels anys. L’estima per un territori és també l’estima pels seus símbols i tradicions. Si no sentim proper allò que ens diferencia dels altres, quin futur podem reclamar en un món cada cop més globalitzat?

De la mateixa manera no podem deixar de banda la importància d’aquestes festes com a punt de trobada dels beguetans i beguetanes. El dia a dia sovint no ens permet gaudir, amb el seu ritme, de la convivència amb la resta del veïnat. La Festa Major d’Hivern és una excusa magnífica per a ocupar els espais públics i trobar-nos amb els nostres veïns i veïnes amb un marc social i de diversió. És una excusa per a gaudir de la proximitat amb els altres.

No perdeu l’ocasió. La festa ja és a punt i us espera.