Aquest mes iniciem una campanya que exposa què fa l’Ajuntament i què pot fer la ciutadania pels nostres espais públics i pel medi ambient

 

Els nostres carrers, les nostres places o els nostres boscos, són espais per a compartir. De la mateixa manera que quan entrem per la porta de casa entrem a la nostra llar, de portes cap a enfora també tenim un món sencer que hem de sentir que, ni que sigui en part, ens pertany. Allò que és públic és de tots i de totes.

Amb aquesta idea de fons, aquest mes de gener des de l’Ajuntament de Begues iniciem la campanya «Fem-ho bé… amb bé de Begues» a través de la qual impulsarem un ampli paquet d’actuacions en matèria de recollida de residus, neteja de la via pública i civisme. Les accions previstes seran ben variades i aniran des d’aquelles que milloren els serveis que oferim des del consistori (amb la col·locació de nous contenidors, la incorporació d’un camió de recollida més silenciós amb un sistema de geolocalització per optimitzar els seus recorreguts o amb la creació d’una Unitat d’Intervenció Directa per a solucionar incidències a la via pública) a les que animen a tots els beguetans i beguetanes a sumar-se a aquest impuls que volem assolir.

Que no ho fem prou bé al nostre poble? En absolut. Sense anar més lluny som un dels sis municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que acompleixen amb l’objectiu europeu de separar més del 50% de les nostres deixalles. Però també pensem que podem fer-ho encara millor.

Ens agradaria que cada cop sigui més estesa una idea clau: l’estat dels nostres carrers i el futur dels nostres boscos i del medi ambient són una responsabilitat que hem de compartir necessàriament entre les administracions i la ciutadania. És molt el que fem des de l’Ajuntament i aquesta campanya ens ajudarà a donar-li visibilitat, però són esforços que quedarien en un no res sense la participació de cada persona que viu al poble.

Per aquest motiu m’agradaria que tots i totes us impliqueu en la difusió d’aquests valors i que els poseu en pràctica en el vostre dia a dia. Els espais públics són una extensió de la nostra pròpia llar. De nosaltres depèn com de cuidats estiguin. I per a aconseguir els nivells d’excel·lència als quals aspirem necessitem que sigui el major nombre de veïns i veïnes el que prengui consciència. És evident que aquesta és una responsabilitat que no depèn de nosaltres sols, però també és cert que la irresponsabilitat d’una única persona pot entorpir la bona fe de molts veïns i veïnes.

Espero doncs que entre els bons propòsits del nou any inclogueu aquesta petició de coresponsabilitat. Des de l’Ajuntament podeu comptar que posarem tota la nostra capacitat i voluntat en continuar portant el nostre poble més enllà.