Una part de les actuacions municipals es destina a promoure la transparència i a apropar-nos a la ciutadania mitjançant les noves tecnologies

 

Com ha de ser la relació que mantinguin les persones que viuen a Begues amb el seu Ajuntament? Aquesta és una pregunta que cada cop està més present en les actuacions que desenvolupem des del consistori i en les reflexions que ens fem les persones que en som responsables. En els darrers anys s’ha fet evident que la població, no només la del nostre municipi, reclama de les administracions noves maneres de fer i, el que és més important, noves manera d’explicar el que fan.

Des del nostre poble no només hem recollit el missatge, sinó que el fem nostre i l’assumim com a una autoimposició. Aquesta és una legislatura en la què volem marcar una diferència significativa a l’Ajuntament pel que fa a qüestions com el desenvolupament de l’administració electrònica o en l’aplicació de la llei de transparència. Ja fa temps que treballem en tots dos àmbits recollint els recursos i coneixements necessaris per tal de fer que la nostra gestió sigui el més propera possible als beguetans i beguetanes.

Així a l’actualitat estem centrats en el redisseny del nostre propi funcionament per tal que aquest s’adapti a la llei de transparència. Sense anar més lluny aquest passat dimecres convocava a tot el personal municipal per explicar-li el projecte de millora interna en el que estem centrats relacionat amb la llei 39/2015 de procediment administratiu i la llei de la transparència. A més, ja ens trobem donant les primeres passes per a la creació d’un nou web municipal que permeti a tothom conèixer amb major detall el treball que es desenvolupa des de l’Ajuntament i que faciliti a les persones que el visitin la informació més precisa possible sobre la nostra activitat.

Més enllà en tot cas d’aquestes eines essencials, m’agradaria destacar d’altres que s’han anat incorporant i enfortint per tal de mantenir una relació més directa. Des del treball a les xarxes socials fins a aquest mateix espai de comunicació i contacte passant per la recent instal·lació de punts interactius d’informació al carrer, podem dir sense por a equivocar-nos que l’Ajuntament de Begues ja fa un temps que ha aconseguit ser més accessible.

No voldria en tot cas que aquest recompte d’actuacions desenvolupades i d’altres que estan en desenvolupament sigui vist com un recull de mèrits que ens apuntem. Qualsevol persona que es trobi exercint un càrrec al servei de la ciutadania ha de posar entre les seves prioritats donar compta de què i com ho fa. Durant molt de temps les administracions han viscut sota la impossibilitat material de fer-ho de manera senzilla. Les noves tecnologies ens han permès recentment obrir una via a aquest govern de cara a la població. Les finestres ja existeixen, el que hem de fer únicament és aprendre com obrir-les. I en aquesta feina ens hi trobareu.