Malgrat el contratemps de la pandèmia, acabarem aquest període electoral local amb els grans projectes de poble encarrilats o realitzats i uns comptes públics sanejats

El 28 de maig es tancarà el mandat municipal 2019-2023. Un cicle de quatre anys marcat pel gran impacte (per l’abast i per inesperat) que ha tingut la pandèmia de covid-19.

No puc negar que l’arribada de la pandèmia va ser un sotrac que, des del punt de vista de la gestió municipal, va alentir molts dels projectes que llavors teníem en curs (especialment, els que depenien d’altres administracions) i ens va obligar a destinar els esforços (humans i econòmics) a fer front a les emergències socials i econòmiques que la covid va generar.

Malgrat aquest daltabaix, estic convençuda que ens en vam sortir prou bé, tots plegats. Per això vull agrair la tasca que llavors van desenvolupar els treballadors i treballadores públics, el govern municipal i la ciutadania en general, amb un comportament responsable, comprensiu i digne d’elogi.

I, tot i la pandèmia, arribem al final del mandat municipal amb un nivell d’execució del 91,6% del Programa d’Actuació Municipal (PAM), el full de ruta que marca el compromís del govern local amb la ciutadania. I tot plegat amb uns comptes públics sanejats i havent abaixat el deute municipal fins al 19%.

Tanquem el mandat havent executat projectes importants com la Residència La Vinya, la reurbanització en curs de l’avinguda Torres Vilaró o el pla de modernització de la Zona Esportiva, entre molts d’altres projectes destacats. I hem posat fil a l’agulla en d’altres que vindran, com la retirada de les línies d’alta tensió o la construcció d’habitatge de promoció pública.

En aquest sentit, aquesta mateixa setmana hem signat el conveni de col·laboració amb l’INCASÒL; un pas rellevant i definitiu per a materialitzar la promoció de fins a 39 habitatges de promoció pública en règim de lloguer a l’Escorxador. Un compromís al qual hi hem destinat ingents esforços durant aquest mandat fins a arribar a tenir els terrenys, els estudis econòmics, els projectes d’urbanització i reparcel·lació i el conveni signat amb l’INCASÒL.

Acabarem, doncs, un mandat l’orgull de la feina feta i amb la responsabilitat que suposa treballar pel servei públic i el benestar dels teus veïns i veïnes. I així ho continuarem fent.