El fet de ser un municipi petit no ha de significar un empetitiment del nombre i la qualitat dels serveis que prestem a la ciutadania. Per això busquem finançament sota les pedres, truquem a totes les portes possibles i aprofitem els recursos que ofereixen altres administracions espanyoles, catalanes i europees.

Begues és, comparant-lo amb la majoria dels municipis del voltant, un poble de dimensions petites. Precisament el baix nombre de població, des de la perspectiva de l’entorn metropolità és, juntament amb el nostre espai natural privilegiat, garantia de benestar i qualitat de vida. Com a alcaldessa, no puc fer més que congratular-me’n, encara que també em fa conèixer de primera mà les dificultats per a impulsar determinats projectes i serveis.

Però això mai ha estat un impediment per a aquest Ajuntament, ja que no hem volgut pensar que el fet de ser un municipi petit ha de significar un empetitiment del nombre i la qualitat dels serveis que prestem a la ciutadania. Per això és important que sapiguem aprofitar tots els recursos al nostre abast, implicar d’altres administracions i aprofitar totes les oportunitats de finançament que se’ns presenten.

Des del govern municipal hem tingut sempre molt clara aquesta visió. En tots els projectes grans de municipi, allà on el pressupost ordinari no podia arribar, hem buscat finançament de sota les pedres, hem trucat a totes les portes possibles i hem aprofitat tots els recursos que ofereix l’Àrea Metropolitana, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya o, fins i tot, Europa.

En aquest sentit, vull remarcar els 1,6 milions d’euros que ens acaben d’assignar dels fons europeus Next Generation per a sufragar part dels costos de construcció de la Residència La Vinya, com un dels més recents exemples del que us deia. El més important és tenir idees i projecte, treballar de valent per a executar-los i esgotar totes les vies per a implicar altres administracions en el seu finançament. Això ens permet assolir el nivell d’infraestructures actuals al poble havent reduït, fins i tot, l’endeutament municipal.

Com a alcaldessa, us asseguro que continuarem treballant per aconseguir els recursos necessaris per al creixement i benestar del nostre municipi i dels nostres veïns i veïnes.