Aquesta mateixa setmana hem tingut una oportunitat més d’informar directament a la població sobre una de les darreres actuacions municipals

 

El passat dimecres des de l’Ajuntament de Begues convocàvem a la ciutadania per tal d’exposar el treball en matèria ambiental i paisatgística que s’està duent a terme en la primera fase de la creació del Parc de la Parellada. Som conscients de que al nostre municipi existeix una especial sensibilitat, que ens enorgulleix, per la preservació del nostre entorn. Per aquest motiu consideràvem important explicar de manera oberta un treball que té, com a primera finalitat, la preservació d’aquest espai natural.

Un cop més la trobada amb els veïns i veïnes que van assistir a la sessió informativa va ser exemplar i enriquidora. Des de l’equip de govern a l’Ajuntament ens agrada poder oferir informació de primera mà sempre que és necessari. Aquest és un hàbit que, a més, ens permet conèixer directament determinades inquietuds i propostes que sorgeixen de la ciutadania i que enriqueixen les polítiques que desenvolupem.

Per aquest motiu hem provat de potenciar el contacte directe entre la ciutadania i els principals projectes de poble, amb actuacions com les nombroses visites organitzades a les obres del centre cívic, a la planta de biomassa o a les calderes a més d’altres xerrades com les que han tingut per objecte el Camí Ral o el Pla de Gestió de l’Arbrat. A tota aquesta feina sumarem properament una trobada per tractar sobre el futur Centre de Prestació de Serveis per a la gent gran.

La transparència ha esdevingut una prioritat per a l’Ajuntament de Begues al llarg dels darrers anys. Estic convençuda que en aquest temps hem fet passes significatives que fan que a dia d’avui els beguetans i beguetanes coneguin millor la feina que duem a terme: la posada en marxa del portal de transparència, la renovació del web i del butlletí municipal, una presència major en xarxes socials i a Yotube, etc. Són nombroses les actuacions que s’han realitzat amb l’objectiu de que les persones de la nostra vila coneguin amb detall què fa en cada moment el seu consistori i tingui la possibilitat d’interactuar, opinar i proposar.

Creiem fermament que, a més d’una garantia pel que fa a les pràctiques de bon govern que assumim, la transparència és una invitació a que la ciutadania s’impliqui de manera directa en allò que succeeix al seu municipi. Saber què fa el teu ajuntament i com ho fa, permet valorar els polítiques municipals i implicar-se en el seu desenvolupament. Saber què fan les nostres administracions ens fa, sens dubte, ciutadans més conscienciats i més participatius.