La celebració dels Tres Tombs exemplifica perfectament l’esperit del nostre municipi

 

Aquest cap de setmana mirarem durant una estona al nostre passat. Veure’m novament els carros i els animals de tir passant pels nostres carrers i podrem imaginar, per un moment, que tornem a viure com es vivia a Begues dècades enrere. La celebració dels Tres Tombs, de la que podem gaudir gràcies a la implicació i al treball dels Amics del Cavall de Begues, és una tradició que ens remet al que va ser el dia a dia durant molts anys al nostre poble.

Gràcies a una festa com aquesta podem explicar als més menuts que on avui circulen cotxes, abans circulaven cavalls i ases, i que els beguetans i beguetanes d’aquella època vivien d’una manera ben diferent.

En tot cas, també m’agradaria subratllar que encara mantenim molt d’aquell poble petit que vam ser. En l’esperit del nostre municipi perviuen, no només les tradicions, sinó també el tarannà i la personalitat d’aquella època. Així a Begues continuem sentint-nos arrelats al nostre entorn natural, valorem especialment la qualitat de vida i ens mostrem participatius i solidaris, especialment en aquelles qüestions que afecten als nostres veïns i veïnes.

Sempre que tinc l’oportunitat m’agrada destacar aquests trets que ens defineixen com a poble, crec que els hem de tenir ben presents per a no perdre’ls.

Finalment m’agradaria destacar que la celebració dels Tres Tombs, amb la benedicció dels animals també permet donar protagonisme durant un dia a les nostres mascotes. Aquestes formen part també del nostre poble i del seu dia a dia i es bo que recordem com d’important és que convisquin entre nosaltres de manera respectuosa i, sempre, garantint que es troben en les millors condicions possible. Tot i el pas del temps, encara avui Begues no seria igual sense els animals que hi viuen.