L’actuació, de la qual es beneficiaran especialment els joves, es completarà amb la creació d’una gran zona verda

 

El ple municipal celebrat aquesta setmana ens ha permès posar en marxa un dels projectes més engrescadors en els quals hem treballat al llarg d’aquesta legislatura: hem iniciat els tràmits urbanístics per a crear 33 habitatges públics a la parcel·la que forma la cantonada de l’avinguda Sitges amb el Camí Ral, entre l’Escorxador i l’aparcament de l’antic Goula.

Sempre hem dit, i estem plenament convençuts, que el principal valor amb el que compta el nostre poble és la seva gent. Però no sempre podem garantir que continuïn vivint entre nosaltres, especialment, quan es troben en una situació que no els permet fer front a l’actual mercat immobiliari. Per tal de no perdre aquest capital humà, hem treballat intensament des de l’inici del mandat en aquesta promoció que ara comença a fer-se realitat.

L’objectiu últim és que aquests habitatges es destinin especialment als nostres joves, però també preveiem que es pugui dedicar una part a la gent gran i a emergències socials. Apostem d’aquesta manera pel nostre jovent i per la seva continuïtat al poble que els ha vist créixer. Aquí s’han format en valors com el respecte per la natura, el sentit de comunitat i la solidaritat, entre molts altres. Volem que tots aquells i aquelles que vulguin desenvolupar un projecte personal al seu municipi tinguin el major nombre de possibilitats per fer fer-ho. Vosaltres sou el futur de Begues.

De la mateixa manera no volem prescindir d’aquells que es troben en situació d’especial vulnerabilitat, com els nostres avis i àvies. L’aspiració a continuar millorant com a municipi no es pot assolir, des del nostre punt de vista, deixant ningú enrere.

M’agradaria també destacar que aquest és un projecte que inclou la creació d’una zona verda de més de 2.000 metres quadrats. Trobo que aquest és un fet que hem de posar en valor ja que exemplifica un cop més com entenem l’urbanisme i el desenvolupament dels nostres espais públics des de l’Ajuntament. Creiem en el creixement de Begues però sempre des de la perspectiva del respecte al municipi verd i saludable que som.

Han estat tres anys intensos de treball fins a arribar a aquest punt en els quals ha estat necessari desenvolupar tècnicament el projecte alhora que es negociava amb els propietaris dels terrenys que no eren de titularitat municipal. No tinc cap dubte que mereixerà la pena. Viure a Begues és sempre la millor recompensa a la que podem aspirar.