Des de l’Ajuntament volem protegir les nostres botigues i la nostra restauració local davant dels efectes de la crisi sanitària

 

Un dels pilars fonamentals amb els quals comptem els municipis són els comerços de proximitat. Ens ofereixen productes amb qualitat i rigor i amb un alta coneixença de la nostra gent i dels seus gustos. Generen llocs de treball i riquesa. Ens proporcionen serveis que ens faciliten enormement el nostre dia a dia i ens ajuden a créixer com a població. No puc pensar en Begues sense les seves botigues, els seus bars, els seus restaurants… tots ells ens donen vida.

Malauradament, la crisi sanitària ens ha portat directament també a una crisi econòmica que té en els comerços la seva principal víctima. Són temps difícils per a tothom, però encara ho són més per a aquells negocis que per la seva interacció amb el públic veuen com es limita i fins i tot se suspèn la seva activitat. Els ingressos es redueixen dràsticament, quan no desapareixen, i moltes despeses continuen allà.

Per aquest motiu des del primer dia, l’Ajuntament de Begues ha dirigit la seva atenció a les necessitats d’aquest sector, i per extensió del conjunt de pimes i professionals, per tal d’ajudar-lo a passar aquests mesos tan extremadament complicats. Aquesta mateixa setmana hem aprovat al ple municipal la suspensió del cobrament de la taxa de terrasses per al primer semestre de 2021, una actuació que se suma a la desena de mesures preses a favor de la nostra economia local. Tenim la voluntat de seguir treballant en aquesta línia amb noves accions de suport al comerç local i als sectors econòmics del poble en uns mesos que han de venir i que continuaran sent dificils.

Dins de les nostres capacitats, des del consistori volem fer el possible per tal que aquest moment tingui un impacte menor en el comerç de proximitat. S’apropa una nova campanya de compra nadalenca i tornarem a fer una crida, encara amb més insistència, perquè els beguetans i beguetanes puguin gaudir del tu a tu i dels productes de qualitat. Ho farem mantenint el nostre col·lectiu com a “grup bombolla beguetà” a través de la reducció de la interacció amb els pobles dels nostres entorn.

Us vull convidar en tot cas, des d’aquest moment, a que feu costat al comerç i la restauració com sempre ho fem quan un veí o veïna ens necessita, perquè en ells hi trobem qualitat i la nostra essència.

Tots junts som més forts.