Gràcies als Amics del Cavall podem tornar a gaudir d’una tradició tan arrelada com és aquesta

 

Aquest diumenge podrem tornar a veure pels nostres carrers animals de tir i carruatges gràcies a la celebració dels Tres Tombs que promouen els Amics del Cavall de Begues. Aquesta imatge de cavalls i carros recorrent el poble, que avui en dia és sorprenent, era el nostre dia a dia al municipi unes dècades enrere. Tenim una tradició agrícola i venim d’un passat arrelat a la terra. Els Tres Tombs ens ajuden, d’aquesta manera, a explicar de manera gràfica als beguetans i beguetanes més joves d’on venim i quins són els nostres orígens.

Algunes festes tenen un valor patrimonial que les fa especials. Aquest és un exemple. Amb una jornada que és principalment festiva i lúdica podem recordar el nostre passat comú i, fins i tot, adonar-nos de com hem canviat com a societat des dels temps dels nostres avis i de les nostres àvies.

Per aquest motiu és important destacar el treball que han dut a terme els Amics del Cavall de Begues que recuperaven en la passada legislatura aquesta tradició. En general tothom és capaç de valorar la importància de restaurar un edifici emblemàtic, però de vegades és més difícil entendre també la rellevància de mantenir les nostres festes i tradicions.

Hem de pensar que en les nostres celebracions es troba en part l’essència de la nostra pròpia cultura. Les festivitats ens parlen de com hem viscut, de les coses que ens han importat i preocupat, de les nostres creences i de com hem arribat a ser les persones que som avui en dia. El fet de que, a més, siguin una font per socialitzar i gaudir no ha de restar-li valor a les nostres festes, al contrari.

M’agradaria animar-vos a veure els Tres Tombs, i la resta d’activitats tradicionals que tenen lloc a la nostra vila, sota aquesta mateixa perspectiva. De ben segur que us animareu doblement a participar-hi. Diumenge tots els beguetans i beguetanes tenim una cita amb la nostra pròpia història.