Des de l’Ajuntament promovem una bateria d’actuacions que tenen la voluntat de potenciar el coneixement d’un dels principals jaciments prehistòrics de Catalunya

 

Entre les moltes peculiaritats que fan que a Begues ens considerem un municipi diferent, es troba la presència d’un jaciment prehistòric tan important com és el de la cova de Can Sadurní. Allà està documentada la presència humana des de fa uns 11.000 anys i és, sens dubte, un dels jaciments més importants de Catalunya.

Des de l’Ajuntament som conscients de com d’afortunats som de disposar al municipi d’un element d’aquestes característiques i treballem per tal de potenciar la seva preservació i estendre el seu coneixement. Estem convençuts que subratllant el valor de Can Sadurní reforcem la nostra imatge ja que ens ajuda a explicar a la resta del món qui som, on estem, quin és el nostre passat i com volem que sigui el nostre present.

Per aquest motiu hi hem programat una sèrie d’actuacions que cobreixen diferents àmbits. Per una banda comptem amb una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que es destinarà a realitzar el tancament de l’entrada de la cova, a la consolidació d’un dels elements de la cova malmesos per les darreres pluges i per a establir una senyalització que identifiqui els elements de l’itinerari del carst en el qual s’inscriu també Can Sadurní. A més també s’han fet les passes prèvies per a l’edició d’un llibre sobre les troballes fetes al jaciment i s’ha sol·licitat una subvenció als fons FEDER, també a través de l’AMB, per a poder dur a terme un important projecte d’atenció als visitants de la cova.

Es tracta, com podeu constatar, d’unes mesures que, en el seu conjunt, són ambicioses i han de suposar un impuls merescut a aquesta part tan destacable de Begues.

M’agradaria subratllar, finalment, la importància que li hem de donar entre tots i totes a aquelles qüestions que ens fan diferents, que marquen la nostra personalitat com a municipi. Són aquests trets distintius (l’entorn natural, la nostra història, els edificis…) els que fan que la majoria de nosaltres no ens plantegem viure en cap altre lloc del món. Mantinguem-los i potenciem-los per sentir-nos orgullosos i per poder passar aquest llegat a les properes generacions.