Aquest dissabte una delegació beguetana participarà d’una nova trobada de la pagesia de la comarca a Montserrat

 

Des de Begues sempre diem que ens agrada mirar al futur amb un peu en el nostre passat. L’experiència ens ha demostrat que no podem assolir un desenvolupament social sostenible deixant totalment enrere d’on venim. Un exemple evident el trobem en la pagesia. A Begues ens sentim molt lligats al que suposa a nivell de tradició.

Cada cop és més evident que necessitem disposar de productes de proximitat per a promoure l’economia circular, per a estalviar en recursos i, en definitiva, per assolir un progrés que no hipotequi el nostre entorn. Els pagesos i pageses ens demostren que és possible, tot i viure en una zona marcada per sectors com la indústria i els serveis, mantenir el teixit agrícola i fer-lo atractiu per al mercat.

Aquest dissabte se celebra la 77ª trobada de la pagesia del Baix Llobregat a Montserrat que comptarà, un cop més, amb una important delegació del nostre poble. A més de representants de l’ajuntament i del sector, també hi prendrà part un cop més el Cor de Caramelles de Begues que oferirà una actuació. És un esdeveniment que ens recorda que la nostra és, a més de moltes altres coses, una comarca agrícola i que és importantíssim que ho continuï sent. En l’agricultura tenim un pulmó i una part molt valuosa del nostre paisatge. Des de les administracions ens hem de continuar implicant en reivindicar-ho.

De la mateixa manera m’agradaria també convidar a cada veí i veïna a donar el seu suport, com a consumidors, als productes del nostre entorn. No només estarem defensant els nostres interessos sinó que també influirem en un desenvolupament tan important com és el de la pagesia.