El ple celebrat aquest passat dimecres, 1 d’octubre, servia per a aprovar de manera inicial un dels principals projectes de legislatura com és la reurbanització del Camí Ral.

 

Amb aquesta aprovació hem posat la que podem anomenar la primera pedra simbòlica per a fer realitat una proposta que recuperarà per als vianants una de les vies principals del nostre municipi. Però no m’agradaria que veiéssim aquest projecte sota una mirada exclusivament d’arranjaments d’obres o millora dels serveis, el futur del Camí Ral és també un exemple del que volem per al conjunt del nostre municipi.

Estic convençuda que, majoritàriament, els beguetans i beguetanes apostem per fer de la nostra una població que estigui dissenyada a la mida de les persones. És a dir: un municipi pel qual sigui senzill desplaçar-se caminant o en bicicleta i en el que la via pública no sigui simplement un espai de trànsit, sinó que esdevingui un àmbit en el que conviure i trobar-se amb els nostres conciutadans. Seguint aquests paràmetres s’ha dissenyat el nou Camí Ral.

És evident que tota transformació en aquest sentit suposa necessàriament petites concessions. Però no dubtem de que el resultat últim valdrà tots els esforços que realitzem perquè l’objectiu que perseguim com a administració és assolir nous nivells de qualitat de vida.

A Begues ja comptem amb el que podríem anomenar una “bona matèria primera” per a viure bé. Però és evident que amb això únicament no en tenim prou. Hem de treballar en primer lloc per a preservar el patrimoni del que ja disposem i, en segon, per a sumar-ne de nou. Bona part de les polítiques municipals i de les decisions que prenem des de l’Ajuntament segueixen aquesta directriu. No dubteu de que el Camí Ral serà properament una part més d’allò que ens fa sentir-nos orgullosos de la nostra població.