Està a les nostres mans no abaixar la guàrdia i reduir la mobilitat i els contactes socials per a evitar un nou confinament

 

Tot i que estiguem en un mes de vacances per a tantes i tantes persones, la malaltia no descansa. En els darrers dies ha augmentat el nombre de casos positius de COVID-19 a Begues, passant dels 6 de dilluns als 15 d’aquest divendres. El centre d’atenció primària ha notat un increment significatiu de persones amb símptomes i està fent PCRs i un seguiment dels casos per a detectar nous positius que cada cop apareixen en persones més joves. Un dels motius és que hi ha molts més asimptomàtics que abans, persones que no saben que tenen la malaltia i que s’han convertit en el principal focus de propagació i més ràpid a la nostra població, arribant a aquells que són de risc i que sí la pateixen.

Ara més que mai, hem d’extremar les precaucions, reduir la nostra mobilitat i els nostres contactes socials i, sobretot, cal que les persones amb símptomes, diagnosticades o no com a positius, compleixin estrictament l’aïllament domiciliari. Estem veient quins són els efectes que provoca que masses persones abaixin la guàrdia i relaxin les mesures de prevenció que des de fa tants dies són l’única eina que tenim per a evitar contagis: ús de mascaretes, distància interpersonal i rentat habitual de mans. És important que siguem responsables i solidaris, per a garantir la nostra salut i la del nostre entorn. Cal que complim amb les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries i que siguem exigents amb els altres per tal que també ho facin. Hem d’evitar un nou confinament que tindria una greu incidència en la salut de la nostra comunitat, però també en l’àmbit econòmic.

Des de l’Ajuntament hem reforçat les mesures preventives i de control intensificant novament la desinfecció i neteja de la via pública, ampliant la informació a la ciutadania, instant els comerços i establiments de restauració a complir amb la normativa i fer-la complir als clients i amb més controls per part de la Policia Local per aplicar sancions a la ciutadania en cas que no compleixin amb les mesures establertes per les autoritats sanitàries. Però res de tot això no serà suficient si tots i totes no som responsables en el nostre dia a dia.

Tinc tota la confiança en que els avenços científics ens permetran en un futur més proper que llunyà deixar enrere aquesta preocupació i reprendre bona part de l’estil de vida del qual havíem gaudit fins el passat febrer. Només ens cal tenir paciència i actuar amb el cap, recordant sempre tots aquells que ens han deixat per la malaltia i amb més respecte per aquells que lluiten cada dia, a peu de carrer i als nostres centres de salut, posant en risc la seva vida, per nosaltres. No hauria de fer falta dir-ho tantes vegades!

Després de tots els esforços que ja hem fet, no té sentit defallir precisament ara.