Aquest vespre se celebra una nova edició a Begues del programa Òpera als Parcs que ens permet posar de rellevància els nostres espais públics

 

Per tal de saber quin és el patrimoni més valuós a Begues probablement només sigui necessari que mirem per la finestra o que passegem pels nostres espais públics. Ens trobem en un entorn en el què se sumen edificis històrics, natura i equipaments amb un disseny premiat i reconegut com el Centre Cívic El Roure. Des de l’Ajuntament som conscients que val la pena viure el nostre municipi de portes enfora.

Avui mateix Begues torna a participar del programa de la Diputació de Barcelona Òpera als Parcs que, a la nostra vila i donada la seva integració amb l’entorn natural, té lloc al Teatre El Goula. Aquesta proposta es complementarà el proper 16 de juny amb una nova edició a Begues de la proposta Liceu a la Fresca. Ambdues comparteixen l’esperit de portar la cultura, en aquest cas l’opera, a espais excepcionals.

Des de l’Ajuntament estem incrementant els esforços per fer que els beguetans i beguetanes puguem treure el màxim partit dels nostres equipaments i espais públics i, en aquest sentit, cal destacar el treball fet per establir programes culturals estables i de qualitat. De la mateixa manera hem treballat i treballem per portar més enllà d’altres vessants de la vida pública, com la promoció de l’activitat física. Entre els exemples més recents tenim la pista de pàdel que hem creat a la piscina o el circuit amb aparells d’exercici situat al Camí Ral.

La setmana passada parlava en aquest mateix espai sobre la restauració de l’abocador del Garraf i sobre els esforços que duem a terme per tal de mantenir l’entorn natural en les millors condicions possibles. Crec fermament que el nostre paisatge natural i urbà no ha de ser únicament una marc bonic dins del qual fem la nostra vida. Els espais públics, les zones que compartim, han de ser també un punt de trobada, de cultura i d’esport. Tenim la sort de viure a Begues, aprofitem-ho al màxim.