Al llarg dels darrers anys hem donat passes transcendentals en la millora del nostre entorn natural

 

Gaudir d’un patrimoni natural com el que tenim al nostre abast a Begues suposa també la responsabilitat de mantenir-lo i preservar-lo en les millors condicions possibles per al futur. Així ho entenem des de l’Ajuntament i en aquesta línia van una part destacada de les actuacions que duem a terme.

Una de les grans fites que ens havíem marcat en aquesta legislatura era reactivar el projecte de restauració de l’abocador del Garraf en la part que es troba situada al nostre terme municipal. Recentment assolíem un avenç fonamental per tal que aquesta restauració sigui una realitat. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), responsable de la gestió de residus i de l’abocador, aprovava un nou Projecte Bàsic de Restauració de les Zones III i IV de la Vall d’en Joan. Al 2019, en el primer trimestre, es posarà en marxa una actuació valorada en 27,7 milions d’euros.

És just reconèixer el paper que ha tingut en aquest punt del procés la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de Residus de Catalunya ja que, amb l’aportació de 3 milions d’euros finançarà la primera fase de la restauració. Abans de que la proposta tornés a quedar encallada, el govern català ha apostat pel nostre territori i per la seva recuperació.

Des de Begues volem eliminar, fins on sigui possible, algunes de les ferides que el progrés de l’home ha provocat al nostre paisatge. Ja es va aconseguir durant la passada legislatura la posada en marxa de la restauració de la pedrera Montau II i ara continuarem el treball amb la Vall d’en Joan.

Una part important del que som com a municipi rau en l’entorn natural en el que ens trobem i a partir del qual ens hem desenvolupat. I una part també molt important del municipi que volem arribar a ser es fonamenta en la conservació i potenciació del nostre paisatge. Ara hem donat un pas en ferm per aconseguir-ho.