Begues ha tornat a dir “no” a les agressions envers les dones amb un ampli programa d’activitats

 

Aquesta setmana ha estat marcada en bona mesura al nostre municipi pels diferents actes que s’han dut a terme amb motiu de la celebració el 25 de novembre del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Des de l’Ajuntament de Begues hem tornat a posar tot el nostre èmfasi en dir ben alt i ben clar “no”. No és acceptable que les dones siguin maltractades dins de les seves relacions. No podem permetre ni una mort més. No volem que les noves generacions reprodueixin els patrons de comportament masclistes que provoquen aquesta violència. No.

I pensem que és necessari expressar de manera clara i contundent la nostra oposició perquè l’horror d’aquesta violència sembla que s’ha instal·lat en la nostra vida quotidiana. Els informatius continuen parlant de dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles de manera habitual sense que podem constatar de manera realista i amb xifres que les agressions contra les dones es redueixen. Correm el perill de que acabem acceptant que “aquesta és una realitat que ens ha tocat viure” o que “ja no podem fer més”.

Com a administració ens hem de negar a caure en aquesta idea de que la violència de gènere és estructural o que ja està fet tot el que podíem fer. Tot i que és un problema que es crea de portes cap a endins, és un problema que té el seu origen en una societat que ha tolerat determinats comportaments o que no ha sabut estar prou vigilant per evitar-los. Tothom s’ha de sentir implicat en la lluita contra aquesta xacra.

Els ajuntaments som la primera línia de l’actuació de les administracions, la primera línia d’un sistema democràtic. Per això hem de ser els primers en treballar per eradicar determinats comportaments. Per això us demano que no penseu que aquest ha estat un 25N més. Reflexioneu i impliqueu-vos, mantingueu-vos alerta davant de qualsevol comportament que pugui encobrir el maltractament. Només així podrem aspirar a que aquest sigui un 25N menys, abans d’assolir el final d’aquesta violència.