Aquesta setmana el web municipal ha rebut el segell Infoparticip@ en reconeixement a la seva qualitat i transparència.

 

Assolim així una fita de la que només 48 ajuntaments de tota Catalunya podem presumir i que situa a Begues i al seu web com el portal que millors resultats ha aconseguit dels municipis d’entre 5.000 i 10.000 habitants.

Per arribar fins a aquest punt ha estat necessari un treball de conjunt en el que han pres part tant els ciutadans, amb les seves aportacions, els tècnics municipals i els propis representants polítics. És per aquest motiu que crec que hem de sentir-nos orgullosos no únicament com a Ajuntament, sinó com a municipi. En tot cas, aquest guardó, més que un objectiu per sí sol, ve a subratllar el que veritablement és important i ressenyable: les noves quotes de participació i transparència que estem assolint.

De la mà dels avenços tecnològics, tenim la possibilitat de posar la gestió de l’administració més a prop del ciutadà. I ens trobem en un moment en el que aquesta proximitat hauria de ser, més que una opció per sí mateixa, una obligació assumida pels responsables de les administracions.

El descrèdit en el que es troben la política i els ens que ens administren només es pot revertir-se des de la proximitat al ciutadà i des del foment de la coresponsabilitat. La ciutadania en els seu conjunt ha de sentir-se necessàriament no només part afectada, sinó també part implicada en els processos desenvolupats des dels governs.

Amb aquesta filosofia treballem a Begues coneixedors de que, en última instància, el premi no serà un reconeixement com el rebut. El veritable guardó serà una societat més democràtica i activa.