Aquest diumenge podrem prendre part del tradicional Aplec de Bruguers

 

A Begues tenim la sort de poder fer conviure de manera habitual expressions culturals com el jazz, les arts plàstiques o la poesia amb la cultura popular i tradicional. I a totes elles els hi donem el mateix valor i importància.

Aquest cap de setmana, concretament el diumenge a partir de les 10 h, tenim la possibilitat de prendre part d’una de les principals expressions de la nostra tradició amb la celebració d’un nou Aplec de Bruguers. Allà es donaran cita grallers, geganters, castellers o les danses tradicionals per tal de que podem gaudir d’una jornada que ens apropi a qui hem estat, qui som i qui volem ser. De la mateixa manera que admirem i treballem per preservar un edifici històric, m’agradaria que veiem aquestes manifestacions culturals com a un bé del que hem de gaudir i que hem de treballar per a que pervisqui en el temps.

Des de l’Ajuntament sempre hem fet una defensa d’entendre la cultura des d’una mirada àmplia. Creiem que, alhora que busquem eixamplar els nostres interessos artístics, hem de lluitar també per tal que les propostes tradicionals tinguin el reconeixement que mereixen i ampliïn el nombre de seguidors.

L’aplec és a més una ocasió magnífica per a compartir la jornada amb les entitats i els veïns i veïnes de Castelldefels. És fantàstic per a qualsevol municipi tenir una relació oberta i propera amb la resta de poblacions del seu entorn, ja que és amb elles precisament amb les que més compartim i més coses tenim en comú.

I, si tot això no fos una motivació suficient, no podem oblidar que l’aplec és una festa, una celebració que ens convida a gaudir plegats. No us ho podeu perdre.