L’Ajuntament ha estat el primer del Baix Llobregat en establir un protocol al respecte amb Aigües de Barcelona

 

Els anys transcorreguts des de l’inici de la crisi econòmica que encara ens afecta han posat a sobre de la taula situacions de necessitat especialment greus. Fa uns anys ens hagués costat imaginat que fos freqüent que algú que vivia a prop nostre no tingués els recursos per pagar els seus subministraments bàsics. Ens hagués semblat una situació més pròpia d’altres realitats. Però malauradament la gravetat de la situació econòmica i la seva durada han fet que els casos de la que coneixem com a pobresa energètica siguin cada cop més habituals.

Ens trobem amb una situació especialment delicada. Moltes persones viuen aquest drama sense buscar l’ajuda de les administracions i rebaixen d’aquesta manera considerablement la seva qualitat de vida. Són drames que es viuen a l’interior de les llars i que, de vegades, són difícils de detectar.

Per aquest motiu valorem especialment l’acord establert amb Aigües de Barcelona per tal d’establir un protocol conjunt, el primer d’aquestes característiques que es posa en marxa a la nostra comarca, que ens permeti detectar aquestes situacions de necessitat i actuar-ne. A grans trets, comptem amb el compromís de l’empresa subministradora de notificar els impagaments als nostres serveis socials. D’aquesta manera seran les persones que treballen des del nostre municipi amb aquells que es troben en risc d’exclusió social, les que valoraran si es pot eximir del pagament del servei a les persones afectades.

A través d’aquest sistema podem garantir que cap família de Begues quedarà sense aigua corrent si es troba sense els recursos per afrontar el seu pagament. Oferim la possibilitat així de mantenir un servei essencial i bàsic gràcies a la implicació i el suport que ens ofereix Aigües de Barcelona.

Pensem que és fonamental garantir a aquells que no tenen recursos els bens bàsics: habitatge, aigua, energia, menjar… Perquè sense aquests recursos les persones afectades es veuen directament abocades a l’exclusió social, a deixar de formar part de la nostra societat tal i com la coneixem.

A Begues hem fet una passa important per a evitar-ho i ho fem amb el compromís de continuar caminant en aquest sentit.