Un any més el web municipal se situa entre les pàgines més transparents de totes les administracions catalanes

 

Recentment, www.begues.cat rebia, novament, el segell Infoparticipa que atorga el Grup d’Investigació ComSET (Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la Universitat Autònoma de Barcelona per a distingir els webs de les administracions públiques que destaquen per la seva transparència i qualitat en els continguts. El portal del nostre municipi s’ha fet amb aquest reconeixement, a més, satisfent el 100 % dels criteris d’avaluació, una fita que només han aconseguit 43 municipis dels 947 d’arreu de Catalunya i que, en el cas de Begues és doblement remarcable, ja que només 7 poblacions de menys de 10.000 habitants hem pogut arribar a aquest nivell. En el nostre cas, és el tercer any consecutiu que s’obté la millor avaluació possible.

Com a alcaldessa aquesta distinció m’enorgulleix especialment perquè ve a reconèixer de manera objectiva i independent un treball a favor de la transparència que ens hem marcat com a prioritari. Sempre ho hem dit: no només hem de governar a favor dels interessos de tots els beguetans i beguetanes, sinó que també ho hem de fer de la manera més clara, oberta i participativa possible. Personalment, sempre he cregut que la nostra feina des de les administracions ha de poder ser fàcilment fiscalitzada. Per una banda, perquè és una obligació envers les persones a les quals afecten directament les nostres decisions. Però també perquè confio que d’aquesta manera sigui més comprensible i proper el treball que desenvolupem des dels nostres càrrecs de responsabilitat.

Aquesta Alcaldia Oberta n’és també un exemple. Des de fa ja més de 8 anys us he ofert i us ofereixo des d’aquí les meves reflexions, us convido a que contacteu directament amb mi i us explico alguns dels detalls que es troben darrere de l’acció de govern municipal. Confio a haver col·laborat en fer més accessible el dia a dia dels ajuntaments i de les administracions en general.

En tot cas, totes les passes fetes a favor de la transparència de la nostra gestió cobren tot el seu sentit quan els beguetans i les beguetanes en fan ús informant-se, creant-se una opinió i esdevenint la ciutadania activa i implicada que tenim la sort de gaudir al nostre municipi. Les portes i finestres de l’Ajuntament estan ben obertes per a tots i totes.