Aquesta celebració ha de ser, en aquesta ocasió, un doble homenatge als majors de 65 anys de Begues

 

Els més de dos anys que hem passat des de l’inici de la pandèmia no han estat senzills per a ningú. En major o menor mesura tothom ha hagut d’assumir renúncies, afrontar pèrdues irreparables i viure d’una manera diferent de la que vivíem abans del març del 2020. Però aquesta realitat compartida, ha estat molt més punyent per a la nostra gent gran.

En primer lloc, perquè la malaltia ha estat més cruel amb les persones majors de 65 anys. I, en conseqüència, han hagut de viure amb major distància i precaució, un fet que en molts casos ha suposat agreujar alguns dels principals mals d’aquest col·lectiu com la solitud i l’aïllament. Des de l’Ajuntament, amb especial insistència en els moments més complexos de les primeres onades, hem treballat per estar el més a prop possible de les seves necessitats i quan les condicions sanitàries ens ho han permès, hem reprès totes aquelles propostes municipals destinades a què la nostra gent gran es mantingui activa.

L’escenari, avui dia, és molt diferent del que vivíem fa un any o dos i, en aquest context de major relaxació, arriba la celebració de la 35a Festa de la Gent Gran. M’agradaria que aquesta festa, que habitualment és un homenatge de Begues a les generacions que ens han precedit i que han fet de la nostra població la que és aquí i ara, sigui enguany també un reconeixement al seu esforç durant la pandèmia.

Vull aprofitar aquest espai també per a dirigir-me als beguetans i beguetanes de més edat per a dir-vos, en nom del vostre municipi, gràcies. Gràcies per tot el que heu fet a favor de la societat de la qual formeu part. I gràcies també per haver fet front a totes les dificultats que ens han arribat en els últims temps. En vosaltres tenim un patrimoni social incalculable. La vostra experiència i la vostra empenta ens són molt necessàries per a continuar avançant.

Gaudiu de la festa perquè la teniu ben merescuda.