Els beguetans i beguetanes podrem aprendre i debatre sobre algunes de les tecnologies aparegudes recentment

 

Fa només uns dies reflexionava sobre com a Begues mirem al futur sense oblidar el passat coincidint amb la celebració dels Tres Tombs i, properament, comptarem amb un exemple més d’aquesta voluntat amb la participació del nostre poble a la Mobile Week. El nostre serà un dels 15 territoris participants d’aquesta proposta nascuda en el marc del Mobile World Congress de Barcelona acollint entre el 19 i el 21 de febrer una sèrie de conferències i tallers al voltant de les darreres tecnologies creades per a facilitar-nos el nostre dia a dia.

Des de l’Ajuntament de Begues hem desenvolupat un projecte que té una vocació de portar a peu de carrer alguns dels avenços que en un futur immediat tindrem plenament integrats en les nostres rutines com poden ser les signatures digitals, l’ús de drons o la tecnologia blockchain. La voluntat és convidar a tota la nostra població i a les persones del nostre entorn interessades a apropar-se d’una manera didàctica o a través del debat a aquestes eines.

Al llarg dels darrers anys tots i cadascun de nosaltres hem viscut en primera persona la revolució digital. Fa només 40 anys els telèfons mòbils, Internet o les xarxes socials eren conceptes que només es podien somiar a través de la ciència ficció. Avui són una realitat sense la qual sens faria difícil entendre el món en el qual vivim. Aquesta revolució no ha arribat, ni de lluny, al seu punt i final. Cada dia afrontem nous reptes relacionats amb qüestions que van des de les noves plataformes de distribució de continguts audiovisuals a la utilització de la intel·ligència artificial.

Fins a cert punt estem obligats a seguir aquests canvis i a integrar-los de manera natural. I el que és més important, hem de ser crítics amb el seu desenvolupament quan sigui necessari per a garantir que els progressos tecnològics facin de la nostra una societat millor. Ara tenim una oportunitat de conèixer millor aquests avenços i de poder formar-nos una opinió al respecte gràcies a aquesta Mobile Week.

M’agradaria doncs convidar-vos a prendre part d’aquesta programació. És fonamental que ens formem i reflexionem sobre la tecnologia perquè, al cap i a la fi, estarem invertint temps i esforços en com serà el món en el que viurem el dia de demà.