Aquest proper 12 de setembre s’incrementarà en un 40% el servei d’autobusos al nostre municipi

 

La insistència és una de les principals virtuts que han de tenir una administració i les persones que la governen. Aquesta és una idea que des de l’Ajuntament de Begues apliquem de manera constant en el nostre dia a dia. Sabem que una part fonamental de la política rau en trucar a portes, seure a negociar, buscar alternatives… i en insistir.

Al llarg dels darrers anys hem fet de l’increment del nombre d’autobusos que ens donen servei una prioritat de les nostres polítiques. Això ens ha portat a nombroses reunions i a obrir totes les vies de negociació que estaven al nostre abast. Personalment he posat tot el meu compromís i les meves capacitats en aconseguir-ho. No ha estat senzill ni ràpid, però ens hem mantingut ferms i aquesta mateixa setmana s’ha fet públic un increment del 40% en la freqüència de la línia 902 que serà efectiva amb l’inici del proper curs. Això significarà que comptarem amb 10 nous serveis d’autobús de pujada i 10 més de baixada de dilluns a divendres, reduint fins als 25 minuts les freqüències de pas al matí i entre 25 i 40 minuts per la tarda.

Aquesta era una mesura imprescindible per tal d’aproparnos al model de mobilitat que perseguim des de fa temps al municipi. Apostem per un transport que sigui sostenible, amb la implantació de mesures com la recent instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o amb el disseny de vies especialment pensades per als vianants i les bicicletes, com el Camí Ral.

Per a nosaltres és imprescindible disposar d’un transport públic que sigui de qualitat i aquesta és una passa definitiva en la bona direcció. Més que una demanda ciutadana, que també ho és, l’impuls al transport públic és una de les claus que ens plantegem en el disseny del municipi que volem ser en el futur més immediat.

De la mateixa manera m’agradaria inscriure aquesta fita en el conjunt de millores que al llarg dels darrers anys hem assolit en matèria de serveis. Des de l’arribada de la fibra òptica a l’ampliació de la xarxa de gas, en poc temps hem pogut incorporar un bon grapat de millores que ens faciliten enormement les nostres rutines. Aquesta és precisament la idea última d’aquestes actuacions: treballem per a que cada dia sigui encara més agradable i senzill viure a Begues.

Diem adéu al curs i ho fem de la millor manera possible. Només em queda desitjar a aquells que fan vacances en les properes setmanes que descansin molt i gaudeixin dels dies que han de venir. A Begues continuem treballant de cara a un nou curs que, confiem, serà igual o encara més productiu que aquest.