Avui en dia correm el perill que la pandèmia ens faci deixar de banda altres reptes com la crisi mediambiental

 

Tal com he anat exposant al llarg de les darreres setmanes, des de Begues estem fent un doble esforç per tal d’actuar davant la crisi sanitària sense oblidar-nos d’altres objectius del municipi. En són alguns exemples les reivindicacions i el treball dut a terme per la millora del transport públic, de l’atenció primària, per la posada en marxa del Centre de Prestacions de Serveis per a la Gent Gran o per la retirada de les línies d’alta tensió de l’avinguda de la Mediterrània.

La pandèmia ocupa una part tan gran i important de l’actualitat i del nostre propi dia a dia, que correm el risc de perdre de vista altres problemàtiques d’abast mundial. Potser el cas més evident sigui el de l’emergència climàtica en la qual ens trobem. El planeta i la seva salut no poden esperar.

Des de l’Ajuntament de Begues al llarg dels darrers anys hem fet de la preservació del medi ambient una de les principals línies d’actuació. L’inici de la restauració de la part de l’abocador del Garraf situada al nostre terme municipal, la restauració de la pedrera Montau II, la promoció de les energies renovables amb mesures com la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o el projecte de fotolinera i electrolinera… són algunes mesures relacionades amb aquesta sensibilitat que aspirem a fer palesa en tots els àmbits de l’acció municipal.

Recentment han coincidit en el temps diverses actuacions que ens permeten tornar a posar en primer pla aquesta preocupació pel futur del planeta. Hem impulsat mesures com la col·locació d’aixetes que promouen l’estalvi d’aigua a l’escola Sant Cristòfor, ens hem adherit a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona dins de l’elecció de Barcelona aquest 2021 com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, impulsem nous projectes com la instal·lació de plaques fotovoltaiques a diferents edificis municipals i hem donat suport a través del Consell Metropolità a la Declaració d’emergència climàtica de l’AMB. En aquesta última qüestió cal subratllar també que la nostra és una de les 25 poblacions metropolitanes que han aprovat al ple la seva pròpia declaració. Volem demostrar que, tot i les circumstàncies actuals, no hem abaixat la guàrdia contra els problemes mediambientals. Un municipi com Begues, tan proper a la natura, ha d’estar en tot moment al costat de la seva preservació.

Us voldria convidar a acompanyar-nos, de manera individual, en aquest camí. Com deia, els problemes més immediats no poder servir ni ser excusa per tapar altres problemàtiques que també ens impliquen i reclamen la nostra atenció. Preneu totes aquelles mesures que ens ajudin a col·laborar a viure en un món més sostenible. És la millor herència que podem deixar a les següents generacions.