“Quines perspectives tenim de millorar l’accés a Internet al nostre municipi?”.

 

Aquesta és una de les qüestions que, des de la posada en marxa d’aquest espai, s’ha reiterat en les preguntes que em fan arribar els ciutadans. I també és un dels aspectes en els que amb major insistència treballem des de l’Ajuntament.

Un dels principals objectius que ens hem marcat des del consistori per a l’actual legislatura és, precisament, la recerca d’un model de municipi en el que coexisteixin en harmonia el millor del nostre patrimoni i de la nostra tradició amb totes aquelles tecnologies que facin de la nostra vida quelcom més senzill i agradable. En definitiva: treballem per continuar avançant en la qualitat de vida dels beguetans i beguetanes.

La principal dificultat que trobem en qüestions com les telecomunicacions, de la mateixa manera que succeeix amb d’altres serveis com el gas natural o els transports públics, és que no depenem únicament de la nostra voluntat i de la nostra capacitat. Aquest fet ens obliga a incrementar el treball de negociació i diàleg.

En aquest sentit la setmana passada tenia la possibilitat de reunir-me amb el president delegat de l’Àrea d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, Carles Rossinyol, per tal de tractar sobre l’ampliació de l’accés a través de wi-fi. De la mateixa manera hem mantingut converses amb els responsables a Barcelona de Telefónica a les que se’ns informava sobre la possibilitat de que a finals d’aquest 2014 es comenci a planificar l’arribada de la fibra òptica. En definitiva, tot indica que en un futur immediat podrem donar una passa endavant significativa en la qualitat de l’accés a Internet. Només hem de conrear una mica més la paciència que hem tingut al respecte al llarg dels últims anys.

Fins el moment des de l’Ajuntament treballem en el que sí que està directament a les nostres mans incloent a totes les obres que es duen a terme a la via pública les canalitzacions necessàries per a fer arribar a les llars l’accés a Internet d’alta velocitat i estem redactant el nostre propi projecte local de telecomunicacions.

Estem convençuts que aquestes dues línies d’acció, el treball propi i els contactes amb els proveïdors de serveis, són la millor estratègia possible per a continuar caminant cap al petit gran municipi que volem arribar a ser.