El desconfinament suposa que ens plantegem la posada en marxa de serveis municipals que estaven en suspens però, sempre, amb la protecció de la salut de les persones com a primer objectiu

 

Ja ens trobem en la fase 1 del procés de desescalada que ens ha de portar a l’anunciada “nova normalitat”. Aquest camí que estem recorrent ens permet disposar de més llibertats en la nostra mobilitat personal i, també, facilita que siguin més els serveis públics i privats als quals podem tornar a accedir.

Des de l’Ajuntament de Begues, dins de la responsabilitat que tenim com a administració, hem volgut en aquesta desescalada, de la mateixa manera que hem provat des del primer moment d’aquesta crisi sanitària, que la nostra actuació estigui marcada en tot moment pel respecte a la salut de les persones com a primer objectiu. Per aquest motiu hem elaborat i hem posat en marxa un Pla de contingència enfront el desconfinament per la COVID-19 que ens ajudi a garantir que cada servei que reprenem es posa en marxa de manera segura. I quan parlem de seguretat ens referim tant als treballadors i treballadores municipals com a les persones que en fan ús.

Volem arribar a un dia a dia que sigui el més semblant possible al que vivíem abans de l’arribada del coronavirus. Però en cap cas podem permetre que aquesta normalitat arribi a costa de la salut de les persones.

De la mateixa manera que hem establert les mesures necessàries als nostres propis serveis, també hem treballat i continuarem treballant per a garantir el compliment per part de tots els sectors implicats (comerços, veïns i veïnes, restauració, etc) de les diferents mesures que els afecten i que es troben encara vigents. Com sempre hem dit, aquesta és una guerra que no podem guanyar si no hi participem tots i totes i no deixarem de posar tots els recursos necessaris per a recordar-ho.

M’agradaria convidar-vos a tots i a totes a que no veieu les dades esperançadores que ens van arribant com a una invitació a despreocupar-nos, si no com a un recordatori de que quan fem bé les coses i actuem cadascun de nosaltres amb la deguda responsabilitat social, no hi ha res que no podem assolir. Ni aturar una pandèmia. Encara tenim camí per endavant. Perseverem i vencerem.