Aquest dissabte celebrem un acte commemoratiu dels 35 anys de la creació del Parc de Bombers del municipi

 

En cada moment del dia, sense que potser siguem conscients, tot un conjunt de persones està vetllant per nosaltres i pels nostres béns. Cada dia de l’any diferents cossos de seguretat estan treballant o en alerta per a garantir la nostra tranquil·litat. Aquesta és una realitat tan habitual, que malauradament moltes persones no li donen tot el valor que té. A la nostra societat són moltíssimes les persones que han seguit la seva vocació de servei als altres perquè visquem millor. Tot i que la recompensa final que busquen no és aquest reconeixement públic, crec que com a societat hem de saber mostrar el nostre agraïment. Per aquest motiu, i aprofitant el 35è aniversari de la creació del Parc de Bombers de Begues, demà dissabte celebrarem un acte de reconeixement als Bombers Voluntaris.

Estic segura que serà un moment ben especial, ja que podré traslladar en nom de tots els beguetans i beguetanes l’agraïment per una feina que ens és tan necessària. Més enllà de les actuacions que duen a terme quan les condicions meteorològiques són extremes, quan apareix el foc en una llar o de manera preventiva en nombroses activitats públiques, els bombers fan quelcom tan important per a un municipi com el nostre com és vetllar també pel nostre entorn natural. Gràcies a la seva presència sabem que es pot actuar amb agilitat quan apareixen les flames al bosc.

Vull posar especialment l’accent sobre aquest risc. Un incendi forestal fa perillar a les persones i les seves possessions, però també pot fer desaparèixer el paisatge tal com el coneixem i afectar greument la biodiversitat. A Begues sempre diem que la natura és una part essencial del nostre patrimoni, com ho poden ser els vestigis històrics o l’arquitectura. Per aquest motiu treballem amb la mateixa cura en la seva conservació per a les generacions que ens han de succeir.

Permeteu-me, per tots aquests motius, que m’avanci un dia a l’acte d’homenatge i reconeixement i aprofiti avui aquest espai per a dir en nom de Begues als seus bombers voluntaris «moltes gràcies per estar sempre al nostre costat».