L’Ajuntament continua establint totes les mesures al nostre abast per tal de fer front a aquesta crisi

 

Davant de determinades problemàtiques no n’hi ha prou amb les bones intencions. La crisi climàtica i mediambiental és una d’aquestes qüestions. La comunitat científica ens adverteix que ja hem superat el punt per a les advertències i les previsions de futur: el moment per a actuar és ara.

Des de l’Ajuntament de Begues fa anys que ens esforcem per a complir amb la nostra part del repte social que representa el canvi climàtic: potenciant els desplaçaments a peu o en bicicletaassolint continuades millores en el transport públicfent més eficient el nostre enllumenatimpulsant la reducció de residus com els plàstics o promovent l’ús d’energies renovables com la solar a través de bonificacions de fins al 50 % durant quatre anys a l’IBI per la seva instal·lació. Són només alguns exemples dels diferents fronts que mantenim oberts perquè el nostre municipi sigui més sostenible en el seu dia a dia.

En l’àmbit de les energies renovables, la nostra aposta per la biomassa segueix sent ferma. Pròximament, iniciarem la construcció d’un nou centre de calor que farà del nostre l’únic municipi del Baix Llobregat que proveeix de calor a tots els seus equipaments amb aquesta font neta i renovable. També hem encarregat ja el projecte per a una nova caldera de biomassa al centre de calor del Centre Cívic que donarà servei a la promoció d’habitatge públic de l’àmbit de l’Escorxador.

No deixem de banda tampoc el compromís amb la silvopastura, en la qual també vam ser pioners en la seva posada en marxa. L’activitat del ramat municipal ens permet col·laborar activament en mantenir els nostres boscos adequadament per a reduir el risc d’incendis forestals. En uns dies rebrem la visita de tècnics de medi ambient de diferents ajuntaments que vindran a conèixer la nostra experiència en aquest àmbit. També en pocs dies iniciarem el desplegament del primer gran paquet d’accions del programa «A Begues plàstic zero».

Crec que els beguetans i beguetanes ens hem de sentir molt orgullosos del paper que estem jugant en la preservació del planeta. Ningú no pot dubtar que el nostre compromís és ferm. Tinc el convenciment, a més, que les administracions hem de ser capdavanteres i ambicioses en aquesta qüestió, com ho hem estat a l’hora d’afrontar altres grans canvis socials. Nosaltres hem de ser un mirall per al conjunt de la població i cada cop són més els beguetans i beguetanes els que ens acompanyen en aquest camí.