Avui celebrem el Dia de les Esquadres, una data que ens convida a pensar en les persones que vetllen cada dia pel nostre benestar

 

La vida en societat s’estableix sobre un equilibri sovint més fràgil del que ens pensem. Per a poder conviure, perquè tots i totes ens beneficiem de la proximitat amb la resta de persones, és imprescindible que establim unes normes i que les seguim. D’aquest respecte depenen la seguretat de les persones i de les seves possessions o l’estat i el manteniment dels espais públics que compartim. Per tal de gaudir dia rere dia d’aquest benestar és imprescindible comptar amb les persones que garanteixin l’aplicació d’aquestes normes de convivència.

Tot i que aquesta sigui una realitat amb la qual convivim, habitualment no hi pensem. Per aquest motiu crec que dies com el d’avui, el Dia de les Esquadres, són essencials per a recordar-nos els valors que ens fonamenten com a societat i les persones que ens ajuden a mantenir-los. Els homes i les dones que formen els Mossos d’Esquadra són essencials per a viure com vivim. Tot i que no els veiem, tot i que no en siguem conscients, la seva actuació regula el trànsit, evita delictes i garanteix els nivells de civisme imprescindibles per a poder tenir una vida plena i tranquil·la.

Vull, doncs, aprofitar l’ocasió que m’ofereix aquesta jornada per a fer arribar a tots els Mossos i les Mosses d’Esquadra l’agraïment del nostre municipi per la feina que duen a terme amb una dedicació que sovint va més enllà d’una simple feina. Gràcies per tant.

Coincideix aquesta data amb l’inici de les activitats programades per a celebrar la diada de Sant Jordi a la nostra població. Tot i que desitgem que el temps ens acompanyi, si no és així ja hem fet la previsió per a traslladar al Petit Casal la celebració d’una de les tradicions més arrelades al nostre país. En tot cas us vull animar que, en la mesura en què sigui possible, gaudiu de les activitats que es programen al nostre municipi i que feu arribar a les persones que us estimeu roses i llibres, amor i cultura.