Aquest mes de setembre que hem començat vindrà marcat a Begues, en bona mesura, per la commemoració dels fets de l’11 de setembre del 1714.

 

Per una banda la celebració de la diada serà un dels moments centrals, tant a nivell local com, especialment, pels nombrosos actes que arreu de Catalunya organitza la societat civil. Però, a més, al nostre municipi sumarem un programa específic que ens portarà a aproximar-nos al que va succeir 300 anys enrere al nostre país.

En un moment sociopolític com el que estem vivint probablement és per a tothom una obligació aprofundir en el coneixement de la nostra història. Només d’aquesta manera podrem entendre una part fonamental del que som a dia d’avui i tindrem una visió més clara del que volem ser. Per aquest motiu considero que es significatiu l’esforç que enguany realitza la nostra població per rememorar el paper que va jugar en aquell moment de la història.

Ara ens tornem a posar davant d’un moment únic, d’una realitat que ens exigeix prendre partit i treballar de forma activa pel futur del nostre país.

De la mateixa manera que us convidava a prendre consciència del nostre passat per a entendre el nostre present, també és raonable que ens plantegem què som avui, quines són les realitats que ens afecten ara per ara, per a dissenyar i definir el nostre futur. No ens podem permetre ser ciutadans sense opinió ni molt menys catalans i catalanes sense una idea clara de la Catalunya que volem lliurar a les properes generacions.

I finalment, un cop hem après del nostre passat i ens hem plantejat el nostre futur, només ens queda fer sentir la nostra veu. De poc serveix formar-se una opinió si no som capaços de defensar-la i fer-la sentir allà on sigui necessari. Aquest és, sota el meu punt de vista, el veritable significat de la responsabilitat ciutadana.

Aquest mes de setembre podem començar a recórrer aquest camí.