Dos anys després de les darreres eleccions municipals, mirem enrere per valorar el treball fet des de l’Ajuntament

 

Quan es desenvolupa un treball amb un termini llarg, com els quatre anys d’una legislatura, és positiu avaluar periòdicament allò que s’ha aconseguit i el que encara queda per endavant. S’acompleixen ara els dos primers anys del mandat i voldria proposar-vos un breu repàs al més significatiu que han donat de sí des de l’Ajuntament de Begues.

Si hagués de resumir l’esperit de la feina duta a terme, probablement subratllaria la millora dels serveis i la recerca de nous nivells de qualitat de vida com als principals eixos sobre els que hem articulat les polítiques municipals. Així hem donat continuat a una línia d’actuació que durant la passada legislatura ja va permetre, per posar dos exemples significatius, la posada en marxa de la Biblioteca La Ginesta i del Centre Cívic El Roure.

Si l’activitat cultural tenia un paper destacat en l’anterior mandat, la salut i l’activitat física han marcat l’inici d’aquest. D’aquesta manera hem recuperat la gestió directa de la piscina municipal per potenciar els serveis que ofereix; hem establert amb la Diputació de Barcelona un pla de millora de les nostres instal·lacions municipals; hem creat nous vestidors a la piscina descoberta o hem instal·lat un circuït esportiu urbà entre d’altres actuacions. En el marc d’aquestes polítiques relacionades amb el benestar i la salut voldria també destacar els avenços fets per a aconseguir el desplaçament de les línies elèctriques de l’avinguda Mediterrània. Ens trobem davant d’una oportunitat única per satisfer una reivindicació històrica i per cosir la nostra trama urbana.

Aquesta idea de Begues com a municipi saludable va en tot cas més enllà de les instal·lacions esportives. Hem volgut portar aquest concepte a peu de carrer a través d’iniciatives com l’adhesió al servei d’aparcaments Bicibox o amb la creació d’un nou Camí Ral dissenyat a la mida dels ciclistes i dels caminants. Vivim en un entorn privilegiat i és just que el propi disseny del nostre municipi ens convidi a gaudir-lo.

De la mateixa manera estem posant tots els nostres esforços per tal de tancar les “cicatrius” més importants que trobem al nostre territori. A la restauració de la Pedrera Montau II hem sumat la reivindicació per aconseguir el finançament que permeti restaurar també la part de l’abocador del Garraf que es troba al nostre terme municipal. Volem que la natura recuperi el que en el seu moment se li va prendre.

No voldria deixar passar l’oportunitat sense destacar el treball de reivindicació i negociació que duem a terme per a la millora dels serveis i infraestructures que no depenen directament del consistori. Gràcies a aquest treball de despatxos i a la insistència que hem sabut demostrar hem aconseguit compromisos que permetran la inversió de més d’un milió d’euros a la carretera que ens connecta amb Gavà; s’ha ampliat el servei de l’autobús en les hores punta o hem tingut accés a la fibra òptica a tot el municipi.

Vist amb aquesta perspectiva crec que podem afirmar que en aquests dos anys hem tornat a incrementar els nivells de vida a Begues. I el que també és important: ho hem fet sense incrementar la pressió fiscal sobre els veïns i veïnes. L’Ajuntament ha mantingut la congelació sobre els impostos municipals i ho ha fet, a més, posant totes les mesures al nostre abast per reduir l’impacte sobre l’IBI que provoca la revisió cadastral establerta al 2009.

En línies generals no puc més que sentir-me satisfeta pel paper que ha tingut l’Ajuntament en aquests dos anys. Crec que, objectivament, podem afirmar que Begues ha avançat d’una manera important en aquest temps i que ho ha fet, a més, en aspectes que eren i són essencials per als beguetans i beguetanes. En tot cas puc garantir que som ambiciosos i que per a les persones que composem l’equip de govern i per al conjunt de treballadors i treballadores municipals sempre és més important acomplir amb els reptes que ens hem marcat que felicitar-nos pels que ja hem aconseguit. S’ha fet molt, i això ens provoca una gran satisfacció i alegria, però esperem fer molt més en els dos propers anys.