Aquest diumenge al matí podreu conèixer el treball mediambiental municipal en una jornada en la qual també podreu aconseguir el cabàs de Begues

 

Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una data que ens ha de servir a tots i a totes per a reflexionar sobre què fem per a favor de l’entorn natural i de la sostenibilitat. Des de l’Ajuntament volem fer-nos aquesta mateixa pregunta i retre comptes sobre les actuacions que prenem i desenvolupem per tal de plantar cara als principals problemes mediambientals. Ho farem amb la celebració d’una jornada durant la qual trobareu un punt d’informació davant del Petit Casal en el qual podreu conèixer millor com actua el consistori. Aquestes actuacions inclouen la recollida d’oli usat, la de gestió forestal amb la biomassa i la silvopastura, la potenciació de la mobilitat sostenible, instal·lacions LED a l’enllumenat públic o de plaques fotovoltaiques als equipaments públics, entre altres.

De la mateixa manera us volem animar a prendre també mesures des de les vostres pròpies llars. Per aquest motiu us lliurarem materials alternatius al plàstic d’un sol ús en el marc de la campanya «A Begues, plàstic zero». Un d’ells serà el cabàs de Begues, un cistell de palma fet a mà que volem convertir en símbol del programa i, si m’ho permeteu, fins i tot de Begues. Si voleu convertir el cabàs en el vostre millor company per anar de compres o l’estri indispensable per anar a la platja aquest estiu, no deixeu de venir diumenge a buscar-lo.

A canvi només us demanem una cosa: el vostre compromís amb el canvi d’hàbits i un exercici de reflexió de fins a quin punt el plàstic ha arribat a formar part del nostre dia a dia d’una manera tan massiva. Per això, us convidem a portar-nos 10 productes de plàstic d’un sol ús que formin part dels vostres hàbits diaris i que més ràpid que tard hauríem d’anar eliminant de les nostres rutines.

Siguem conscients que per a fer front a l’efecte dels plàstics o a la crisi climàtica hem de fer un canvi de mentalitat.

El planeta ens demana prendre mesures urgents. Escoltem-lo!