La transformació d’aquesta via serà una passa més en el camí que estem transitant cap a un nou model de mobilitat a Begues

Un dels principals projectes urbanístics dels darrers anys al nostre municipi ja es troba en marxa: les obres que suposaran la remodelació de l’avinguda Torres Vilaró perquè una de les principals vies de la nostra població es transformi en un eix per a la mobilitat sostenible. El treball, de la mateixa manera que ja es va fer amb el Camí Ral, permetrà que l’avinguda millori la convivència entre el trànsit rodat i les necessitats dels vianants. D’aquesta manera potenciarem l’ús de bicicletes o els desplaçaments a peu tot garantint espais per als cotxes. L’actuació es completarà amb la renovació de l’enllumenat i amb el soterrament de serveis.

Més enllà del benefici concret que suposarà la transformació d’aquesta via, que serà considerable, m’agradaria inscriure aquest projecte en el marc de les diferents actuacions que hem dut a terme, i que continuem desenvolupant, per a crear un nou model de mobilitat al municipi. En els darrers anys hem creat prop de 8 kilòmetres de xarxa pedalable que gràcies a les obres iniciades arribarà de punta a punta de Begues; hem promogut l’ús de vehicles elèctrics amb la instal·lació de punts de recàrrega que, en aquests moments precisament, estan a punt de culminar la seva millora; hem impulsat l’ús del transport públic reclamant i aconseguint ampliacions significatives de la línia 902 i la implantació de la tarifa plana metropolitana… En molt pocs anys hem establert les bases per a desplaçar-nos pel nostre municipi d’una manera més sostenible i més saludable.

Precisament aquests dies ens sumem a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat i us vull convidar des d’aquest espai a aprofitar aquest esdeveniment perquè reflexioneu sobre com us moveu. En primer lloc, perquè el medi ambient ens reclama, cada cop de manera més urgent, que prenguem decisions individuals que suposin un canvi col·lectiu. Però també perquè se’n pot beneficiar la nostra pròpia salut, deixant de banda els hàbits sedentaris, i fins i tot, el conjunt del municipi amb una major activitat veïnal. Begues és una població que val la pena viure a peu de carrer. Tenim un entorn únic i un patrimoni magnífic que són el millor escenari per a trobar-nos amb els nostres veïns i veïnes.

La nova avinguda Torres Vilaró, estic convençuda, ens ajudarà de manera significativa a assolir aquests objectius.