Aquest proper dissabte, 18 d’octubre, inaugurarem el Centre Cívic El Roure fent lliurament de l’equipament a la ciutadania.

 

El diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans defineix “cívic” com allò “relatiu o pertanyent al ciutadà”. No existeix doncs millor forma per a referir-se al projecte que precisament com a Centre Cívic El Roure. Perquè aquesta és una proposta que pertany als beguetans i beguetanes no únicament com a part que és dels equipaments que composen la població, sinó perquè a més està destinat a allotjar les principals activitats que desenvolupin en el futur els nostres veïns i veïnes.

Les entitats i associacions, com a principal catalitzador que són de l’activitat ciutadana, tindran allà casa seva. Serà un espai en el que planificar les seves propostes i dur-les a terme. Però també hi tindran allà una referència la nostra gent gran, amb la ubicació de l’ “Espai Nou”, i els beguetans de menor edat amb el “Punt Jove”. En definitiva podem dir que el Centre Cívic El Roure serà, més que un equipament, el reflex del que som, en bona mesura, com a societat.

És per aquest motiu que el proper 18 d’octubre entenem que no serà una simple inauguració el que se celebrarà allà. Serà el lliurament del centre als que sou els veritables protagonistes: els ciutadans. Us convido doncs a fer d’aquest esdeveniment un moment especial i inoblidable amb la vostra presència. Entre nosaltres estarem honrats de comptar amb el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que en un moment especialment complex per al nostre país ens visitarà acompanyat de la consellera de Benestar i Família, Neus Munté.

Han estat molts els anys transcorreguts des de que començava a parlar-se sobre la necessitat de comptar amb un equipament d’aquestes característiques. Un cop constatat el resultat final estic convençuda de que aquest es trobarà, com a mínim, a l’alçada de les expectatives dels més ambiciosos. Aquest és un edifici que neix per a satisfer les necessitats presents i futures de la nostra població, però també amb la possibilitat d’esdevenir un referent en la seva matèria a nivell comarcal.

Dissabte ho podrem constatar tots plegats.