Aquest diumenge el nostre poble acull la seva primera trobada gegantera

 

Cinc colles arribades des de diferents punts de Catalunya se sumaran aquest diumenge dia 15 de setembre als gegants de Begues en la celebració de la primera trobada gegantera que organitza la colla del nostre poble amb el suport de l’Ajuntament. D’aquesta manera el Cristòfor i l’Eulàlia seran amfitrions d’una proposta que esperem que es repeteixi en el temps per tal de que al nostre municipi podem gaudir amb major assiduïtat d’aquesta part de la nostra cultura popular.

A Begues veiem com al llarg dels anys cada cop són més les propostes relacionades amb la nostra tradició de les que podem gaudir: des de les bèsties de foc com la recentment nascuda Ferla, passant pels castellers, les sardanes, la música coral o les representacions de la Moixiganga. Ara per ara comptem en el nostre calendari cultural amb una varietat d’esdeveniments que pràcticament apleguen tota la nostra cultura tradicional.

No només no ens hem de preocupar per mantenir viva la nostra tradició sinó que podem veure com aquesta es renova i no para de créixer. Personalment sento una gran satisfacció quan veig gent jove i infants en una d’aquestes activitats, com per exemple un cercavila, ja que ens garanteixen molts anys més per a poder gaudir d’aquestes demostracions culturals. El nostre patrimoni no són només els edificis, els carrers o allò tangible. El nostre patrimoni són també les nostres tradicions.

Gràcies un cop més a totes aquelles persones que treballen per tal que aquesta part del que som arribi en les millors condicions possibles a les generacions que han de venir.