La Mostra d’Entitats va a tornar a ser un magnífic aparador de la força i de la capacitat organitzativa de les nostres associacions

 

Que a Begues podem disposar del gran nombre d’activitats que tenim al nostre abast, no és habitual. De fet per la quantitat d’habitants i per la nostra situació geogràfica no hauria de ser així. Si penseu en municipis de similars característiques trobareu que difícilment les seves agendes es troben tan atapeïdes com la nostra. El secret és ben senzill: darrera d’aquesta capacitat d’organitzar propostes lúdiques, formatives, esportives, solidàries o culturals trobem, d’una manera destacable, el nostre teixit associatiu.

Aquest passat cap de setmana tenia lloc la Mostra d’Entitats del municipi en la seva vuitena edició i allà vam tenir la possibilitat de constatar in situ la força de l’associacionisme a Begues. Estic totalment convençuda que, siguin quins siguin els interessos personals de cadascú de nosaltres, podíem trobar passejant per la mostra un bon grapat d’activitats de les que prendre part. I això no és gens senzill. L’esdeveniment va ser un any més una veritable demostració de tot el que podem fer quan ens unim entre nosaltres envers un objectiu comú.

Hem de reconèixer que si depengués exclusivament de la iniciativa privada o de les administracions, seria molt difícil cobrir un espectre tan ampli d’interessos. Per aquest motiu des de l’Ajuntament ens esforcem per estar a l’alçada de les necessitats del teixit associatiu. Aquesta relació mútua ens esperona de manera constant a plantejar-nos també reptes i fites. Un exemple el trobem en el treball que s’ha realitzat per millorar els equipaments municipals dels que disposem i que posem al servei de les entitats. El Centre Cívic El Roure seria un exemple ben significatiu i recent d’aquesta voluntat.

Personalment considero que aquesta és la fórmula perfecta per desenvolupar-nos com a municipi. Hem de saber combinar l’esforç individual i col·lectiu de totes les persones que treballen activament i de manera desinteressada per millorar el lloc en el que vivim amb la voluntat de donar suport a aquesta empenta de les administracions. En la creativitat i en la capacitat de participació de la nostra ciutadania trobem els ajuntaments la inspiració per avançar.