Les altes temperatures ens obliguen a prendre totes les prevencions necessàries per a evitar el foc

 

Si la setmana passada reflexionàvem sobre com d’afortunades som les persones que vivim al nostre poble, aquesta m’agradaria portar una mica més enllà aquesta idea per a que pensem com de fàcil és també perdre una part important del patrimoni de Begues. Gaudir d’aquesta proximitat amb la natura és tant un privilegi com una responsabilitat que hem de saber gestionar i preservar si volem que ens acompanyi durant molts i molts anys.

L’estiu és un moment especialment sensible quan parlem de la natura ja que les altes temperatures ens situen sempre sota el risc de patir un incendi forestal que acabi en un obrir i tancar d’ulls amb el que ha trigat dècades en créixer i que posi en risc la seguretat de les persones i dels seus bens. Aquesta possibilitat de foc, en tot cas, no està exclusivament lligada a la calor, ni tan sols a l’estat del bosc que és variable d’un any al següent. El principal factor de risc quan parlem dels incendis forestals, som les persones.

Per aquest motiu vull aprofitar aquest espai per a convidar-vos a actuar, com de fet estic segura que feu de manera habitual, amb la màxima responsabilitat pel que fa a la preservació del nostre entorn natural. Des de l’Ajuntament cada any, i aquest no ha estat una excepció, prenem les mesures necessàries en matèria de franges de seguretat o neteja i millora de camins per a minimitzar els riscos. Voldria que us sentiu un estiu més implicats i implicades en aquesta tasca.

De la mateixa que quan som a la nostra llar la protegim davant de desperfectes o accidents, també hem de protegir els espais que són de tots i de totes. Fem possible un estiu més sense foc.