Tot i les dificultats creixents que assumim els ajuntaments, l’any que comencem serà també un any en positiu per a Begues

 

Acabem d’inaugurar el 2017 i, de ben segur, molts de vosaltres ja haureu planificat una part important dels reptes que us heu plantejat per als propers 12 mesos. Voldria sumar-me a aquesta previsió avançant-vos algunes de les qüestions que seran importants per a tots i totes a través de la gestió municipal que hem planificat.

El primer que m’agradaria destacar per tal de posar en valor la tasca de les persones que treballen al consistori, són les creixents dificultats que assumim les administracions locals en el nostre dia a dia. L’aplicació de les normatives relacionades amb l’administració electrònica o les limitacions que se’ns imposen des de Madrid fan que els ajuntaments estiguin obligats a renovar-se i a posar totes les seves capacitats en afrontar les seves tasques rutinàries. Per posar només un exemple: tot i que per a Begues és econòmicament viable no podem incrementar legalment les despeses en personal, amb la dificultat que això suposa per al manteniment i millora dels serveis municipals.

Crec que és fonamental explicar aquesta realitat per tal de posar en context quin serà el treball que desenvoluparem.

En aquest sentit donarem continuïtat a alguns dels projectes que prenien força en el 2016 com poden ser la creació d’un parc metropolità o la millora dels equipaments esportius i a d’altres que començaven a caminar recentment com la possibilitat de desviar les línies elèctriques d’alta tensió o la voluntat de crear un centre de dia. Els serveis al ciutadà continuaran sent d’aquesta manera la nostra primera preocupació. Així continuarem estenent la tecnologia LED a l’enllumenat públic, treballarem per millorar la connectivitat de la variant a més d’ampliar el servei de recollida d’escombraries.

Si hagués de resumir el conjunt d’aquestes actuacions diria, senzillament, que ens esforçarem per tal que la vida de tots els beguetans i beguetanes sigui més còmode i més agradable. Aquest és el primer dels objectius que hem perseguit en l’anterior legislatura i que també marca les polítiques que estem desenvolupant en aquesta.

Begues és un municipi magnífic en el que viure. Difícilment trobarem a algú que opini el contrari. I sobre aquesta base inalterable hem de tenir sempre la voluntat d’anar més enllà.