A través d’aquestes imatges comprovem que Begues és un municipi actiu, en moviment, en evolució constant

Durant aquests dies d’agost, haureu vist a les xarxes socials municipals fotos antigues del poble. Es tracta del joc d’endevinar a quins indrets actuals corresponen, un joc que gaudeix d’un èxit considerable i que enguany s’ha fet per quart any consecutiu.

Més enllà de la diversió que significa passar l’estona provant d’identificar el lloc actual que apareix en les imatges en blanc i negre, aquest passatemps també ens podria servir com un exercici de reflexió sobre qui som i d’on venim. Perquè, en els carrers, places i edificis d’aquestes fotos antigues, van viure els nostres avantpassats.

A través d’aquestes imatges comprovem que Begues és un municipi actiu, en moviment, en evolució constant. La gent que ha habitat Begues en temps passats ha posat el seu gra de sorra per transformar l’espai de la comunitat en un poble cada cop més acollidor i més modern.

Us imagineu què pensaran els nostres nets i netes quan vegin les fotos de, per exemple, l’avinguda Torres Vilaró i la comparin amb la via moderna i respectuosa en la qual l’estem convertint? No creieu que se sentiran orgullosos de nosaltres, dels seus avantpassats, per haver engegat aquesta transformació igual com nosaltres ens omplim d’orgull pels nostres avis i àvies per seu esforç en fer de Begues el municipi de què avui gaudim?

“Qui perd els orígens, perd la seva identitat”, canta l’estimat Raimon. I aquest joc d’endevinar els llocs actuals de Begues és també una oportunitat per rememorar els nostres orígens i recordar-nos qui som. Des d’aquí el meu agraïment a l’Arxiu Municipal per haver cedit les imatges, però també per la seva tasca ingent de custòdia i conservació del llegat documental del poble.

Espero que gaudiu d’aquest passatemps igual com ho he fet jo. I espero que, entre tots i totes, seguim conservant la nostra memòria col·lectiva per recordar-nos del que vam ser i del que volem ser.