Acabem l’any fent un balanç dels 365 dies que deixem enrere i apuntem alguns dels reptes del 2023. Que tingueu una molt bona entrada d’any!

Sempre que ens apropem al final d’un any, acostumem a mirar enrere i fer balanç dels 365 dies que hem viscut. Posem en una balança allò que ens ha passat de bo i també allò que ens hagués agradat que no passés. La vida és això, una barreja constant, sovint indestriable, de situacions vitals de les quals sempre hem d’extreure el desig de què l’any que està a punt d’arribar serà molt millor que el que marxa.

L’any que som a punt de tancar ens ha deixat grans moments col·lectius i, n’estic convençuda, molts bons records individuals. És la suma de tot plegat, els èxits personals i els que assolim com a poble, el que ens ajuda a dibuixar el balanç final del municipi. I, quan parlo del municipi, parlo de la gent, de cadascun dels beguetans i beguetanes, dels veïns i veïnes que compartim l’estima per aquest poble i la voluntat de seguir fent de Begues un indret pròsper, acollidor i del qual ens puguem sentir orgullosos.

Perquè, al cap i a la fi, la feina dels que ens dediquem al servei públic és treballar per seguir assolint, dia a dia, noves cotes de benestar. En aquest sentit, el 2022 que acomiadem ens ha deixat la posada en marxa de la nova residència per a la gent gran, La Vinya, la qual esperem que el 2023 estigui a ple rendiment; o la inauguració del Fixu, el nou espai per a la gent jove de Begues i que aviat iniciarà una programació constant al llarg de l’any.

El benestar de la gent de Begues ha estat també el motiu pel qual hem seguit avançant en alguns dels grans projectes de poble, com l’anhelada retirada de les línies elèctriques pel mig de la trama urbana, la qual començarà aviat a ser una realitat. Uns projectes emmarcats en una acció de govern (detallada en el Pla d’Acció Municipal, el PAM) que assoleix ja un grau d’execució de més del 85%.

Unes accions que no han deixat de banda la nostra preocupació pel medi ambient, palesada amb mesures com la prova pilot a Mas Ferrer per a la instal·lació de contenidors intel·ligents, que començarà en les properes setmanes, la construcció d’un nou centre de calor alimentat amb biomassa o la posada en marxa del projecte ‘A Begues, Plàstic Zero’, entre altres.

Però, com deia al principi, tot això no tindria sentit sense vosaltres, sense els veïns i veïnes de Begues que doneu caràcter a aquest poble. Amb el vostre compromís diari, de forma individual, al capdavant del vostre negoci o comerç, formant part d’entitats o treballant col·lectivament per un futur sempre millor.

Que el 2023 sigui un any ple de felicitat per a tots i a totes.