L’Ajuntament i el conjunt de la ciutadania hem de col·laborar per a aconseguir la millor convivència possible a Begues

 

Compartir un municipi suposa adquirir un compromís amb la gent que ens envolta i amb els espais públics que són de tots i de totes. Perquè el nostre dia a dia sigui el més agradable possible necessitem un esforç comú i individual de totes les persones que formem la població. Per aquest motiu des de l’Ajuntament de Begues treballem per a establir el marc de convivència que garanteixi el civisme necessari.

En aquesta línia recentment ha entrat en vigor la modificació de l’Ordenança Municipal de Circulació establerta per a adaptar aquesta norma a la cada cop més habitual presència de vehicles de mobilitat persona com són els patinets elèctrics. El text permet d’aquesta manera ordenar la circulació als nostres carrers a l’actual ús que els hi donem per a garantir tant la seguretat de vianants com la de les persones que es desplacen en vehicles de qualsevol mena.

Tant en aquest cas com en qualsevol de les qüestions que tenen a veure amb la convivència, la norma per si sola no és una garantia. Ni tan sols la tasca de la Policia Local i de la resta de cossos de seguretat ens assegura els nivells de civisme que la gran majoria de persones aspirem a assolir, ja que no és possible ni desitjable vigilar a tothom en tot moment. Hem de ser nosaltres mateixos i mateixes els que assumim la responsabilitat de la convivència.

En un moment com és l’estiu en el qual fem més vida a peu de carrer, vull aprofitar aquest espai per a convidar-vos a pensar en els altres i en el seu benestar. M’agradaria que, el que encara no ho feu, penseu en la via pública com en una extensió de les vostres pròpies llars. Els espais públics són de tots i de totes i aquest ha de ser un motiu per a ser especialment curosos.

Podeu comptar amb el treball de l’Ajuntament. Són moltes les persones que treballem en aspectes com la neteja viària, el manteniment del mobiliari urbà o la seguretat, per exemple. Però aquest esforç necessita, necessàriament, la implicació de totes i cadascuna de les persones del municipi.