Aquí teniu el discurs que vaig fer el passat 13 de juny durant el ple de constitució del nou ajuntament, en el que vaig tenir l’honor de ser nomenada, de nou, alcaldessa de Begues

 

En primer lloc, agrair a la ciutadania la confiança dipositada en mi i en el meu equip i felicitar a tots els nous càrrecs electes i també els que repetiu.

Encarem i renovem de nou aquest repte amb humilitat, prudència, il·lusió, seny, i moltes ganes de seguir treballant pel nostre poble i pel nostre país.

Ser regidor en un ajuntament, de la mateixa manera que assumir la seva alcaldia, és un compromís amb tot un poble que es manté viu les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Les necessitats dels ciutadans d’un municipi ni s’aturen ni fan vacances. Aquesta és una responsabilitat que estic convençuda que tots els que avui assumim el nostre paper com a càrrec electe, tenim ben present.

Al llarg dels propers quatre anys les persones que aquí representem les diferents voluntats que conviuen al nostre municipi, haurem de fer front a nombrosos reptes i decisions cabdals.

Conscients com som d’aquest fet hem decidit formar un equip de govern que sigui representatiu d’una àmplia majoria, que sigui plural i que garanteixi l’estabilitat institucional que Begues es mereix. Aquest últim és un aspecte que considero fonamental i sobre el qual m’agradaria fer una breu reflexió en aquest inici de legislatura. Més enllà dels nostres sentiments i opinions, ens devem a la confiança que han posat en nosaltres les persones que viuen al nostre poble. I per això us voldria convidar a debatre i tractar les qüestions d’interès per a la nostra població des de perspectives positives i de consens.No tinc cap dubte de que la totalitat de les persones que ens han escollit ho han fet amb l’expectativa de que l’Ajuntament de Begues treballi durant quatre anys en positiu, que construeixi ponts de diàleg i que sigui el principal motor per a viure en un poble encara millor.

M’agradaria doncs agrair per avançat als regidors de Gent de Begues-Candidatura de Progrés i Tot per Begues la seva confiança en el projecte comú. Ja al llarg de la legislatura que tanquem han demostrat la seva fidelitat a la institució i als seus compromisos i sé que aquest fet serà una garantia per a portar a bon port la legislatura que comencem.

Voldria aprofitar també l’ocasió per a dirigir-me als beguetans i a les beguetanes en el seu conjunt. Durant els propers quatre anys aspiro a governar per a tothom, com ja ho he fet durant la legislatura que tanquem. Per aconseguir-ho em comprometo a treballar des de l’ajuntament, sí, però mantenint un peu al carrer.

Vull escoltar les vostres opinions i propostes i les vostres crítiques i queixes.
Podeu comptar amb la mateixa predisposició que crec que he demostrat en els darrers anys. No tingueu neguit a l’hora de trucar a la porta del consistori, perquè és la porta de casa vostra. Involucreu-vos i sigueu participatius perquè de les opinions que es quedin entre les quatre parets de casa vostra, no en podrem treure profit tots.

Ens trobem a les portes de quatre anys fonamentals.
A ningú no se li escapa, que hem viscut recentment una part de la nostra història que ha estat tan emocionant com complexa: La crisi econòmica i els seus efectes, els nous reptes que s’han plantejat al nostre sistema democràtic, el procés per a establir el model de país que reclama la ciutadania… Totes aquestes qüestions han revitalitzat el debat social i han fet que les administracions haguem d’assumir nous reptes. Al llarg de la legislatura que comencem haurem de treballar per crear els fonaments que permetin que la recuperació econòmica es faci el més evident possible a Begues; per donar el suport institucional necessari a la voluntat majoritària dels catalans i catalanes, o per establir nous vehicles de participació i aprofundir en la transparència institucional que ens exigim.

No dubteu que així ho farem.

És molt el que esperem de nosaltres mateixos pel que fa a les grans qüestions del moment social i econòmic.

En aquest sentit m’agradaria subratllar que pel que fa al procés de sobirania nacional formarem un equip de govern en el que tots els seus integrants estarem plenament implicats. L’Ajuntament de Begues oferirà en tot moment el degut suport institucional al govern del país en el camí que aquest ha emprés i ho farem amb la mateixa il·lusió i esperança que hi ha dipositat la majoria de la nostra població.

Però, allà on haurem de posar el màxim de les nostres capacitats serà novament en els reptes que ens són propis i particulars. Així alguns projectes que, de ben segur, hauran de marcar els propers mesos:

– Continuarem treballant en la pacificació del Camí Ral a través de la seva reurbanització;
– Promourem la millora de la zona esportiva i del seu entorn;
– Insistirem en disposar de serveis de qualitat com poden ser el 4G, l’extensió del gas natural o una millora en l’accés a l’aigua,
– I intensificarem l’aposta pel lleure i la cultura oferint una programació estable i promovent els espais per als joves del municipi.

Aquestes són només algunes de les fites que ens proposem assolir per a incrementar els nivells de qualitat de vida dels que ja gaudim.

Us prometo que l’honor de presidir aquest Ajuntament vindrà acompanyat de tot el meu esforç i dedicació, de la mà de la voluntat de servei, per servir a uns ideals, a la justícia social i a les llibertats tan individuals com col·lectives.

Finalment no m’agradaria tancar aquesta intervenció sense garantir que posaré tots els meus esforços i capacitats en fer front a tots els reptes esmentats i a aquells que hagin de venir.

Sé que comptaré amb el suport del magnífic equip tècnic del nostre consistori i amb el treball i la dedicació de tots els càrrecs electes.

Aquest és un camí que hem de recórrer entre tots!!!

Hem de governar el present i imaginar el futur, per tant us ofereixo , ambició de poble.

Moltes gràcies!!

Visca Begues i Visca Catalunya!!!