Avui divendres 12 de juny, convidada per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana, ens visita Carme Forcadell.

 

Aquestes eleccions municipals i autonòmiques han servit al conjunt d’Espanya per a fer lectures sobre qüestions com la situació del partit al govern de l’estat o l’aparició de noves formacions polítiques. De la mateixa manera també les properes eleccions al Parlament Català del 27S serviran per a extreure d’altres lectures que vagin més enllà dels propis resultats. Es decidirà molt en primer terme perquè es decideix molt en uns comicis que impliquen a milions de persones i a l’elecció del seu govern. Però també perquè les persones que vivim a Catalunya tenim el desig majoritari de que aquestes siguin unes eleccions que expressin de manera clara la nostra ferma voluntat sobiranista.

Davant doncs d’aquesta responsabilitat hem de prendre consciència del que està en joc i hem de saber transmetre-ho des de les institucions, des dels col·lectius i, al cap i a la fi, de manera individual. Per aquest motiu avui vull destacar la iniciativa l’Assemblea Nacional Catalana a Begues que avui mateix a les 19 h presenta la pel·lícula “Per què hem de votar el 27S?”, protagonitzada per gent del nostre poble i ho fa amb la presència de la que ha estat presidenta de l’assemblea, Carme Forcadell.

Voldria felicitar obertament per aquesta proposta a l’ANC. Per sobre del suport imprescindible de les administracions i dels partits polítics, el procés sobiranista és una qüestió impulsada i que es nodreix de la voluntat popular. El motor que mou les reivindicacions són les entitats i la societat civil i és important que es visibilitzi d’aquesta manera. Per aquest motiu hem de ser tots i cadascun de nosaltres els que ens formem una opinió pròpia sobre les properes eleccions i el que volem per a Catalunya.

M’agradaria convidar-vos en aquest sentit a deixar enrere prejudicis i a que us informeu àmpliament del moment en el que ens trobem. És la nostra responsabilitat amb nosaltres mateixos, però també amb el nostre futur.