Moltes persones grans han treballat de valent al llarg de tota la seva vida per fer de Begues el poble que avui és, i per això mereixen tot el nostre reconeixement i respecte

Aquest diumenge tindrà lloc la trenta-sisena edició de la Festa de la Gent Gran. Ho celebrarem amb un dinar al Teatre El Goula on hi haurà música, ball i moltes sorpreses. Es tracta d’un homenatge anual a aquelles persones que ens han cuidat quan nosaltres érem petits i a les quals ara cal que nosaltres cuidem, perquè s’ho mereixen amb escreix.

Cuidar de la gent gran és important perquè són una part vital de la nostra societat. Moltes persones grans han treballat de valent al llarg de tota la seva vida per fer de Begues el poble que avui és, i per això mereixen tot el nostre reconeixement i respecte. A més, són una font rellevant de coneixement i història i és important preservar la seva saviesa i experiència per a les generacions futures com ha demostrat el projecte ‘Memòries’.

Cuidar de la gent gran és fonamental també per tenir una societat justa i agraïda amb aquelles persones que han posat les bases en les quals nosaltres vivim. Aquelles persones que han esmerçat esforços i sacrificis per construir un llegat que ens pertoca preservar i enriquir, per a deixar-lo a les generacions futures.

Les persones grans mereixen totes les nostres atencions com a societat. Atencions com l’acompanyament a aquelles que estan soles, cosa que els pot provocar problemes de salut com malalties mentals o depressions. La soledat i l’aïllament social, un mal endèmic del primer món actual, no hauria d’existir en poble com el nostre, on gairebé tothom es coneix i on els vincles entre les persones són més fàcils d’establir i mantenir.

La companyia, però, no hauria de ser l’única atenció que prestem a la nostra gent gran. També necessiten el nostre suport per a les tasques diàries: menjar, netejar, vestir-se o assistir a les seves necessitats mèdiques. La companyia i el suport emocional els ajuda a mantenir la seva autonomia i a romandre a casa seva durant més temps.

I, sobretot, necessiten sortir de casa, distreure’s, cultivar les relacions socials amb activitats com aquesta Festa de la Gent Gran o d’altres que fomenten l’envelliment actiu com les caminades de marxa nòrdica o les sessions de ball que conformen el calendari habitual de Begues.

Cuidem i mimem, doncs, la nostra gent gran. Perquè un dia serem com ells i elles. I també voldrem rebre les millors atencions de les generacions que ens venen al darrere.